Hamina, Suomi

Avoimia paikkoja

Google palkkaa pätevimpiä työntekijöitä eri puolilta maailmaa. Pyrimme palkkaamaan paikallisia työnhakijoita aina kun mahdollista. Katso palvelinkeskusten avoimet työpaikat.

Jos olet alihankkija tai kiinnostunut palveluiden tarjoamisesta Googlelle, lähetä meille lisätietoja palvelun- ja tavarantoimittajien hakulomakkeella.

Keskuksessa työskentely

Kuka pitää palasen internetiä toiminnassa? Pyysimme Googlen työntekijöitä kertomaan tyypillisestä päivästä Haminan palvelinkeskuksessa.

Mitch Fleming, palvelinkeskuksen ylläpito

Mitch Fleming kiristää venttiilin, joka varmistaa meriveden virtaamisen Suomenlahdesta oikeisiin jäähdytysputkiin. Mitch on tottunut tekemään säätöjä. Hän on muun muassa suunnitellut jäähdytysyksiköihin kaksiosaisen levyn, joka parantaa ilmavirtauksen hallintaa ja säästää energiaa yksiköiden käynnistyessä ja sammuessa. ”Ongelmia voi tarkastella monelta kantilta. Voin yleensä lopettaa minkä tahansa tehtävän ja keskittyä johonkin muuhun, jos haluan. Itsenäinen ajattelu on täällä sallittua”, Mitch sanoo.

Julian Cooper, laitteistohuolto

Julian Cooper, kuvassa melomassa lähellä Haminan palvelinkeskusta, kuuluu Googlen palvelimista huolehtivien laitteistoteknikkojen tiimiin. Hänen työpäivänsä alkaa kahvikupillisella, jonka jälkeen on aika siirtyä palvelinsaliin korjaamaan ja vaihtamaan komponentteja. ”Identtisiä päiviä ei ole, koska me vaihdamme rooleja usein vaihtelun vuoksi.”

Kysyttäessä työn parhaista puolista Julian mainitsee työkaverinsa. ”Kaikilla täällä on hyvä huumorintaju. Meillä riittää juteltavaa, ja ihmiset tekevät jäyniä toisilleen. Jos palaat lomalta tai sinulla on syntymäpäivä, et koskaan tiedä, mitä työpöydälläsi odottaa.”

Haminan palvelinkeskuksen innokkaat pilkkijät

Haminan palvelinkeskuksen työntekijöillä on vahva yhteishenki. Välillä tiimi menee pilkkimään jäiselle Suomenlahdelle.

Tällä hetkellä laitoksessa työskentelee yli 90 henkeä: tietokone-, kone-, sähkö- ja LVI-teknikoita, laitoksen ja alueen kunnossapitohenkilöstöä sekä ravintolatyöntekijöitä ja vartijoita. Kun palvelinkeskushankkeen toinen vaihe on täysin valmis, laitoksen pitäisi työllistää noin 25 uutta kokoaikaista työntekijää ja alihankkijaa. Monet työntekijöistä ovat suomalaisia, ja suurin osa heistä on paikallisia. Palkkaamme lisää paikallisia työntekijöitä sitä mukaa kun laajennamme palvelinkeskusta.