Siirry Googlen etusivulle
 Google-luvat
Etusivu

Tietoja Googlesta

Google-luvat
    Ohjeisto
   - Pyyntölomake
   - Tuotemerkkiehdot


Aiheeseen liittyvät linkit
  Lehdistökeskus
  Ota yhteyttä

Hae tästä sivustosta:

Googlen tuotemerkkiominaisuuksien ulkopuolisen käytön ohjeisto

Googlen tuotemerkkiominaisuuksien käyttö
Yleistiedot

Vaikka haluaisimmekin toteuttaa kaikki pyynnöt, joita saamme käyttäjiltä, jotka haluavat lisätä Google-palveluja sivustoilleen, puolustamme kiihkeästi tuotemerkkimme mainetta puolueettomana ja tasapuolisena hakutulosten toimittajana. Tämä tarkoittaa sitä, että joudumme epäämään monia pyyntöjä, koska sivustoilla vihjataan Googlen tukevan niitä tai olevan muuten yhteydessä niihin. Sama pätee, jos Googlen tavaramerkit, logot, Web-sivustot, ruutukaappaukset ja muut yksilöivät ominaisuudet (”Googlen tuotemerkkiominaisuudet” tai ”tuotemerkkiominaisuudet”) on liitetty vastenmieliseen sisältöön Googlen arvion mukaan.

Tästä johtuen edellytämme, että sinulla on Googlen nimenomainen kirjallisesti antama lupa ennen kuin voit käyttää Googlen tuotemerkkiominaisuuksia. Tuotemerkkiominaisuuksia voidaan käyttää ainoastaan tämän ohjeiston mukaisesti, käyttöehtojemme mukaisesti ja ainoastaan siihen tarkoitukseen, johon Google on luvan antanut. Jos sinulla on Googlen kanssa tehty kirjallinen sopimus, jossa määrätään, kuinka saat käyttää Googlen tuotemerkkiominaisuuksia, sinun ei tarvitse läpäistä hyväksyntäprosessia ellet halua tehdä jotakin muuta kuin mitä jo tehdyssä sopimuksessa on sovittu. Muussa tapauksessa saat käyttää tuotemerkkiominaisuuksia ilman ennalta annettua lupaa vain, jos Web-sivustollasi on selvä ja suorasanainen ilmoitus, jossa todetaan, että voit käyttää kyseisiä tuotemerkkiominaisuuksia ilman ennalta annettua lupaa, kuten tilanne on hakukenttiemme kanssa.

Kun käytät tuotemerkkiominaisuuksiamme, sinun on aina noudatettava tähän ohjeistoon sisältyviä oikean käytön sääntöjä. Google voi lisäksi lähettää kirjallisia vaatimuksia liittyen Googlen tuotemerkkiominaisuuksien kokoon, kirjasimeen, väriin ja muihin graafisiin ominaispiirteisiin. Jos saat vaatimukset hyväksyntämme yhteydessä, sinun on noudatettava niitä ennen kuin alat käyttää tuotemerkkiominaisuuksiamme. Jos toimitamme vaatimukset sinulle sen jälkeen kun olet alkuperäisen luvan saanut, sinun on ruvettava noudattamaan niitä kaupallisesti katsotun kohtuullisen ajan kuluessa.

Hyväksyntäprosessi

Pyydä hyväksyntää täyttämällä Lupapyyntölomake ja lähetä se meille yhdessä lomakkeessa eriteltyjen tietojen kanssa. Yritämme vastata 10 työpäivän kuluessa, mutta emme voi taata tätä; et saa käyttää Googlen tuotemerkkiominaisuuksia ennen kuin olemme nimenomaisesti antaneet sinulle luvan siihen.

Googlen tuotemerkkiominaisuuksien käytön hyväksyntä rajoittuu pyynnössäsi annettuihin tietoihin. Jos epäilet käytön muuttuvan ennen kuin Google on antanut luvan tai sen jälkeen, sinun on päivitettävä pyyntösi vastaamaan muutosta.

Ota huomioon, että voimme antaa sinulle luvan käyttää vain Googlen tuotemerkkiominaisuuksia. Emme voi antaa sinulle lupaa käyttää ulkopuolisille kuuluvia tuotemerkkiominaisuuksia.

Tavaramerkkien perusteet
Mikä tavaramerkki on?

Tavaramerkki on sana, nimi, symboli tai tunnusmerkki (tai näiden yhdistelmä), jonka avulla yksityishenkilöiden tai yritysten tavaroita ja palveluita kyetään erottamaan toisten yksityishenkilöiden tai yritysten tavaroista ja palveluista. Tavaramerkki vakuuttaa kuluttajat siihen liittyvien tavaroiden tai palveluiden johdonmukaisesta laadusta ja tukee niiden markkinointia.

Miksi tavaramerkkien oikea käyttö on tärkeää?

Tavaramerkkioikeudet voivat säilyä ikuisesti, jos omistaja jatkaa merkin käyttöä tavaroittensa ja palveluittensa tunnuksena. Jos tavaramerkkejä ei käytetä oikein, ne voidaan menettää ja yksi yrityksen tärkeistä resursseista voi menettää kaiken arvonsa. Oikeudet voidaan menettää paitsi siksi, että tavaramerkin omistaja käyttää merkkiä väärin, mutta myös siksi, että yleisö käyttää tavaramerkkiä väärin.

Oikean käytön säännöt
Toimi seuraavasti:
 • Jos käytät Googlen tavaramerkkiä, erota tavaramerkki sitä ympäröivästä tekstistä jollakin tavalla. Kirjoita ensimmäinen kirjain isolla, kirjoita koko merkki isolla tai kursivoi se, laita merkki lainausmerkkeihin, käytä merkissä erilaista tyyliä tai kirjasinta kuin yleisnimissä.
 • Jos et kirjoita koko merkkiä isoin kirjaimin, noudata täsmällisesti alla esitetyssä kohdassa Googlen tavaramerkit ja ehdotetut hyväksytyt yleiset termit annettua kirjoitusmuotoa ja -asua.
 • Käytä tavaramerkkiä vain adjektiivina, älä koskaan käytä sitä substantiivina tai verbinä, äläkä monikossa tai omistusmuodossa.
 • Käytä yleisnimeä tavaramerkin jälkeen, esimerkiksi: GOOGLEN hakukone, Googlen haku, GOOGLEN Web-haku
 • Käytä vain Googlen hyväksymää kuvitusta, kun käytät Googlen logoja.
 • Jos käytät Googlen logoa Web-sivustolla, Web-sivuston muiden kuva- tai tekstiosien ja logon välillä on oltava vähintään 25 pikseliä logon molemmin puolin.
 • Tavallisesti yläindeksinä olevien kirjainten TM tai SM tulisi seurata rekisteröimätöntä Googlen tuotemerkkiominaisuutta ilmoittamassa, että yritys hakee kyseisen termin tavaramerkkioikeuksia. Symbolin ® tulisi seurata rekisteröityä Googlen tuotemerkkiominaisuutta ilmaisemassa sitä, että termi on rekisteröity tavaramerkki. Mainoskopiossa ilmoitus tavaramerkkioikeuksista voidaan esittää alaviitteen muodossa – toisin sanottuna laittamalla asteriski Googlen tuotemerkkiominaisuuden viereen ja esittämällä asianmukainen ilmoitus sen sivun alareunassa, jonne asteriski ilmestyy. Esimerkki: *GOOGLE on Google Inc:n tavaramerkki.
Älä toimi seuraavasti
 • Yksi käyttöehdoistamme on, että et saa pelleillä merkkiemme kanssa. Vain meillä on oikeus siihen. Älä poista, vääristele tai muuta Googlen tuotemerkkiominaisuuden mitään osaa millään tavalla. Tämä koskee Googlen tavaramerkin muokkaamista, esimerkiksi tavuttamalla, yhdistämällä tai lyhentämällä: Googlistinen, Googlioogli, Kuukkeli. Älä lyhennä, tee lyhennyksiä tai luo akronyymejä Googlen tavaramerkeistä.
 • Älä esitä Googlen tuotemerkkiominaisuutta Web-sivustosi näkyvimpänä osana:
 • Älä esitä Googlen tuotemerkkiominaisuutta tavalla, joka vihjaa suhteesta tai yhteydestä Googleen tai joka ilmaisisi Googlen mainostavan tai tukevan sinua tai josta voisi päätellä, että Google tai Googlen henkilökunta olisi laatinut sivuston toimituksellisen sisällön tai että se vastaisi heidän mielipiteitään.
 • Älä esitä Googlen tuotemerkkiominaisuutta sellaisella Web-sivustolla, joka sisältää aikuisviihdettä, mainostaa uhkapelejä, koskee tupakan tai alkoholin myyntiä alaikäisille tai rikkoo muuten sovellettavia lakeja;
 • Älä esitä Googlen tuotemerkkiominaisuutta tavalla, joka on Googlen mielestä harhaanjohtava, epäoikeudenmukainen, loukkaava, laiton, herjaava, väheksyvä, säädytön tai muuten Googlen kannalta vastenmielinen.
 • Älä esitä Googlen tuotemerkkiominaisuutta sivustolla, joka on laiton.
 • Älä kehystä tai peilaa mitään Googlen sivua (mukaan lukien sivu, joka tulee näkyviin, kun Google-logoa tai Google-hakukenttää napsautetaan).
 • Älä sisällytä Googlen tuotemerkkiominaisuutta omien tuotteidesi tai palveluidesi nimiin, omiin tavaramerkkeihisi tai logoihisi tai yrityksesi nimiin.
 • Älä kopioi tai jäljittele Googlen ulkoasua, mukaan lukien Googlen Web-suunnittelun ominaisuuksien tai Googlen tuotekokonaisuuden ulkoasu ja tunnelma, erottavat väriyhdistelmät, painoasu, graafiset kuviot, tuotekuvakkeet tai kuvasto, joka yhdistetään Googleen.
 • Älä ota käyttöön merkkejä, logoja, iskulauseita tai kuvioita, jotka saattava jollain tavalla muistuttaa tuotemerkkiominaisuuksiamme.
 • Älä rekisteröi Googlen tavaramerkkejä toisen tason verkkotunnuksina.
 • Älä käytä Googlen tavaramerkkejä tavalla, joka vihjaa tavanomaista, kuvaavaa tai yleistä merkitystä.
 • Tavaramerkkioikeudet vaihtelevat maittain. Joissakin maissa rekisteröidyn symbolin väärästä käytöstä seuraa vakavia rikosoikeudellisia ja siviilioikeudellisia seuraamuksia. Älä siis käytä rekisteröinnin symbolia (®) maissa, joissa merkkiä ei ole rekisteröity.
Jos käytöstä on kysyttävää, selvityspyynnöt ja lupapyynnöt voi lähettää prosessin mukaan, joka on kuvattu seuraavassa: http://www.google.com/permissions/.

Googlen tavaramerkit ja ehdotetut hyväksytyt yleiset termit
Tavaramerkit

Google™-haku
Google™-hakukone
Google.org™-ei-kaupallinen kysely
Google AdSense™ -mainosohjelma
Google Adverting Professionals™ -ohjelma
Google AdWords™ -mainosohjelma
Google Alerts™ -sähköpostiosoitteen päivityspalvelu
Google Answers™ -tutkimuspalvelu
Google Analytics™ -Web-analyysipalvelu
Google Base™ -listauspalvelu
Google Blog™ -Web-loki
Google Blog Search™ -palvelu
Google Book Search™ -palvelu
Google Calendar™ -kalenteripalvelu
Google Catalogs™ -hakemistohaku
Google Code™- avoimen lähdekoodin kehittäjäsivusto
Google Compute™ -ominaisuus
Google Dashboard Widgets™ Mac-ohjelmistolle
Google Desktop™ -hakuohjelmisto
Google Desktop Search™ -hakutyökalu
Google Deskbar™ -ohjelmisto
Google Directory™ -Web-hakemisto
Google Earth™ -karttapalvelu
Google Extensions™ Firefox-ohjelmistolle
Google Finance™ -rahoitustietopalvelu
Google Foundation™ -ei-kaupallinen järjestö
Google Free™ -hakupalvelut
Google Gadgets™ ohjelmistot
Google Glossary™ -sanastopalvelu
Google Grants™ -ohjelma
Google Groups™ -Usenet-keskustelufoorumit
Google Image Search™ -kuvahakupalvelu
Google Images™ -kuvahakupalvelu
Google Labs™ -tutkimusosasto
Google Mail™- selainpohjainen sähköpostipalvelu
Google Maps™ -karttapalvelu
Google Mars™ -karttapalvelu
Google Mini™ -laitteisto
Google Mobile™ -langaton palvelu
Google Music Search™ -palvelu
Google News™ -uutispalvelu
Google News Alerts™ -uutishälytyspalvelu
Google Pack™- ohjelmiston latauspalvelu
Google Page Creator™- Web-sivun luomispalvelu
Google Personalized Home™- henkilökohtainen kotisivupalvelu
Google Personalized Search™- mukautettu hakupalvelu
Google Q&A™ -hakupalvelu
Google Reader™ -syötteenlukuohjelma
Google Related Links™ -palvelu
Google Ride Finder™ -taksihaku
Google SafeSearch™ -suodattaminen
Google Scholar™- tieteellisten tekstien haku
Google Search Appliance™ -laitteisto
Google Sets™- ennustepalvelun asetus
Google Sidebar™ -ohjelmisto
Google Sitemaps™ -palvelu
Google Site Search™ -palvelu
Google SMS™ -mobiiliviestintäpalvelu
Google Store™ -online-myymälä
Google Suggest™ -ehdotuspalvelu
Google Talk™ -pikaviestintäpalvelu
Google Toolbar™ -hakurivi
Google Transit™ -matkansuunnittelupalvelu
Google Translate™ -käännöspalvelu
Google Video™ -videohaku
Google Web Accelerator™ -ohjelmisto
Google Web Alerts™ -hälytyspalvelu
Google Web Search™ -toiminnot
Google Zeitgeist™ -raportti
AdWords™-mainospalvelu
AdSense™-mainospalvelu
Blogger™-Web-julkaisupalvelu
Blog*Spot™-isännöintipalvelu
Froogle™-tuotehaku
Gmail™- selainpohjainen sähköpostipalvelu
I'm Feeling Lucky™ -hakupalvelu
Orkut™-online-yhteisö
PageRank™-algoritmi
Picasa™-kuvaohjelmisto
Hello™- kuvallinen pikaviestipalvelu
Dodgeball™-sosiaalinen verkostoitumispalvelu
Joga™ -online-yhteisö
Keyhole™-karttapalvelu
Urchin™-Web-analyysipalvelu
Oingo™-mainospalvelu
Quantified™-Web-analyysipalvelu
Writely™-tekstinkäsittelyohjelmisto
dMarc™-mainospalvelut:
Scott Studios™ -audio-järjestelmä
Maestro™-audio-järjestelmä
Sketchup™-luonnosteluohjelmisto
Measure Map™ -Web-analyysipalvelu
Trustrank™-algoritmi

Sloganit

It's All About Results™
Advertise on the Neighborhood Wide Web™
Picture Simplicity™

Logot

Google-Logo
Google Balls Logo
Google Desktop -logo
Google Advertising Professionals -logot
Google Labs -logo
Toolbar Eye Logos
Gmail-logo
Blogger B -logo
Picasa-logo
Keyhole Logo
Urchin-logo
Hello Logo