1. kirje tessalonikalaisille 5

5
Valvokaa!
1Mutta ajoista ja määrähetkistä ei ole tarpeen kirjoittaa teille, veljet, 2 sillä te tiedätte itse varsin hyvin, että Herran päivä tulee kuin varas yöllä. 3Kun ihmiset sanovat: ”Nyt on rauha, ei mitään hätää” , silloin turmio yllättää heidät yhtäkkiä niin kuin synnytyskipu raskaana olevan naisen, eivätkä he pääse pakoon. 4Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät kuin varas, 5sillä kaikki te olette valon lapsia ja päivän lapsia. Me emme ole yön emmekä pimeyden lapsia. 6Älkäämme siis nukkuko niin kuin muut, vaan valvokaamme ja olkaamme raittiit. 7Ne, jotka nukkuvat, nukkuvat yöllä, ja ne, jotka juovat itsensä juovuksiin, ovat juovuksissa yöllä. 8 Mutta koska olemme päivän lapsia, olkaamme raittiita, ja olkoon pukunamme uskon ja rakkauden haarniska ja kypäränämme pelastuksen toivo. 9Jumala ei ole määrännyt, että osaksemme tulisi viha vaan että saisimme pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, 10joka on kuollut puolestamme, että me, valvoimmepa tai nukuimme, eläisimme yhdessä hänen kanssaan. 11Kehottakaa siis toisianne ja rakentakaa toinen toistanne, niin kuin teettekin.
Ohjeita seurakunnalle
12Pyydämme teitä, veljet, antamaan tunnustuksen niille, jotka näkevät vaivaa teidän keskuudessanne ja ovat teidän johtajianne Herrassa ja neuvovat teitä. 13Pitäkää heitä erityisen rakkaina heidän työnsä tähden. Eläkää rauhassa keskenänne.
14Kehotamme teitä, veljet: nuhdelkaa kurittomia, rohkaiskaa alakuloisia, tukekaa heikkoja, olkaa kärsivällisiä kaikkia kohtaan. 15Katsokaa, ettei kukaan kosta kenellekään pahaa pahalla, vaan pyrkikää aina tekemään hyvää toisillenne ja kaikille.
16Iloitkaa aina. 17Rukoilkaa lakkaamatta. 18Kiittäkää joka tilanteessa, sillä sitä Jumala tahtoo teiltä Kristuksessa Jeesuksessa. 19Henkeä älkää sammuttako, 20profetoimista älkää väheksykö, 21mutta koetelkaa kaikki ja pitäkää se, mikä on hyvää. 22Karttakaa kaikenlaista pahaa.
Siunaus ja lopputervehdys
23Itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonaan, ja säilyköön koko teidän henkenne, sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen. 24Hän, joka kutsuu teitä, on uskollinen, ja hän on sen myös tekevä.
25Veljet, rukoilkaa meidän puolestamme. 26Tervehtikää kaikkia veljiä pyhällä suudelmalla. 27Minä vannotan teitä Herran kautta, että tämä kirje luetaan kaikille veljille.
28Herramme Jeesuksen Kristuksen armo olkoon teidän kanssanne.

Tällä hetkellä valittuna:

1. kirje tessalonikalaisille 5: FinRK

Korostus

Jaa

Kopioi

None

Haluatko, että korostuksesi tallennetaan kaikille laitteillesi? Rekisteröidy tai kirjaudu sisään

YouVersion käyttää evästeitä mukauttaakseen käyttökokemustasi. Käyttämällä verkkosivustoamme hyväksyt evästeiden käytön Tietosuojakäytännössämme kuvatulla tavalla