Alkuvaiheet

Nopea levittää työntekijöille, helppo käyttää. Näiden vaiheiden kautta saat Chromebookit työntekijöidesi käyttöön.

Lisätietoja

Sovellukset

Optimoitu verkkosovelluksien ja muiden selainpohjaisten yritystyökalujen käyttöön. Tutustu suosituimpiin sovelluksiin.

Lisätietoja

Ota perusasiat haltuun

Elegantti, yksinkertainen ja äärettömän tehokas. Katso, miten voit hyödyntää Chromebookia tehokkaimmin.

Lisätietoja

Alkuvaiheet

Chromebookin käytön aloittaminen on helppoa kaikille aina IT-järjestelmänvalvojista uusiin työntekijöihin. Chromebook toimii samoin kuin Chrome-selain, joten uusien asioiden opettelu ei vie aikaa työnteolta. Chromebook-kantaa on helppo hallita verkkopohjaisen hallintakonsolin kautta.

Onko sinulla kysyttävää Chromebookien käytöstä tai hallinnasta?

Tutustu UKK-osioomme

Valmistautuminen

Chromebookit toimivat hyvin useimmissa IT-ympäristöissä. Vahvista tarkistusluettelon avulla, ovatko Chromebookit oikea valinta yrityksellesi.

Ostaminen

Chromebookeja voi ostaa suoraan Googlelta. Saat lisätietoja tai voit ostaa laitteita ottamalla yhteyttä myyntitiimiin.

Käyttöönotto

IT-järjestelmänvalvojat voivat määrittää Chromebookien asetukset ja hallinnoida niitä keskitetysti verkkokonsolin kautta. Pääset alkuun yksityiskohtaisten käyttöönotto-ohjeiden avulla.

Käyttäminen

Avaa Chromebook, kirjaudu sisään ja työnteko voi alkaa! Kätevästä aloitusoppaasta saat lisätietoja, jos jokin asia askarruttaa.

Takaisin alkuun

Sovellukset

Pienyrityssovellukset

Tuottavuussovellukset

Yrityssovellukset

Takaisin alkuun

Jaa Chromebook työkavereiden, asiakkaiden tai perheenjäsenten kanssa

Aina kun kirjaudut Chromebookiin, käyttökokemuksesi on personoitu. Chromebookin jakamisominaisuuksia ovat muun muassa:

vierailijakäyttö – tila, jonka avulla käyttäjät voivat selata verkkoa nimettöminä kirjautumatta sisäänselainpohjainen asetuksien määrittäminen – järjestelmänvalvojat voivat estää vierailijakäytön tai määrittää, kuka voi kirjautua sisään tiettyyn Chromebookiin.

Ota Google Cloud Print -palvelu käyttöön

Google Cloud Printin avulla voit tulostaa Chromebookistasi millä tahansa pilvipalvelua tukevalla tulostimella, sijaitsipa se työpöydälläsi tai toisella mantereella. Google Cloud Printin avulla voit

tulostaa pilvipalvelua tukevalla tulostimella tai tavallisella tulostimella, joka on yhdistetty Google Chromea käyttävään Windows- tai Mac-tietokoneeseen

jakaa tulostimesi haluamiesi henkilöiden kanssa yhtä helposti ja turvallisesti kuin Google-dokumenttien asiakirjat

tulostaa haluamasi tiedoston Chromebookista painamalla ctrl + P (huomaa: sinun tulee ensin määrittää tulostimesi asetukset ja yhdistää tulostin tiliisi.

Lisätietoja Google Cloud Print -palvelusta.

Lähetä kuvia ja tiedostoja

Chromebookilla lähetät tiedostosi pilveen yhdellä klikkauksella. Nopea tiedoston lähetys Chrome-laitteella:

Liitä USB-asema tai muistikortti oikeaan Chromebookin porttiin, ja tiedostosi avautuvat automaattisesti uudelle välilehdelle.

Jos haluat lähettää kuvia, valitse kuvasi ja klikkaa “lähetä Google+:an". Valitse sitten olemassa oleva albumi tai luo uusi albumi.

Lue lisätietoja tiedostojen lataamisesta ja hallinnasta Chromebookissa.

Video- ja äänikeskustelut

Chromebook on ensimmäisestä kirjautumiskerrasta alkaen valmis videokeskusteluihin, äänipuheluiden soittamiseen ja Hangoutsin käyttöön. Videokeskusteluiden ja äänipuheluiden ominaisuuksia ovat muun muassa seuraavat:

Hangouts on asennettu Chromebookiin valmiiksi ja integroitu Gmailin ja Google+:n kanssa.

Sisäänrakennettu verkkokamera ja mikrofoni toimivat ilman latauksia tai laajennuksia. Videokeskustelun aloittaminen on helppoa ja maksutonta: avaa pikaviesti-ikkuna Gmailissa tai Google+:ssa ja klikkaa videokeskustelukuvaketta.

Lue lisätietoja Hangoutsin käyttämisestä.

Ota wifi käyttöön tai aktivoi 3G-yhteys

Chromebook on suunniteltu pitämään sinut yhteydessä internetiin missä ja milloin tahansa. Wi-Fi- ja 3G-ominaisuuksien ansiosta voit:

muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon nopeasti klikkaamalla Wi-Fi-kuvaketta

käyttää sopimuksesi mukaista ilmaista mobiililaajakaistaa klikkaamalla Ota mobiilitiedonsiirto käyttöön 3G:tä käyttävällä Chromebookilla.

valita käyttömäärän mukaan maksettavan paketin joltakin Chromebookin langattoman yhteyden tarjoajista tai muodostaa yhteyden missä tahansa paikallisen SIM-kortin avulla.

Muokkaa Chromebookia

Chromebook tarjoaa personoidun käyttökokemuksen jokaisella kirjautumiskerralla. Voit tehdä laitteesta itsesi näköisen seuraavien vaihtoehtojen avulla:

teemat – personoi käyttökokemuksesi sellaiseksi kuin haluat valitsemalla ammattitaiteilijan luoma teema tai oma teema

hakukoneen asetukset – ota käyttöön haluamasi hakukone: esimerkiksi Google tai yrityksen tiedostojen hakuun kehitetty oma työkalu.

Vaihda profiilikuvaa – Ota uusi profiilikuva tai valitse yksi taiteellisista vaihtoehdoista klikkaamalla jakoavainvalikkoja ja avaamalla Asetukset-sivun Henkilökohtainen sisältö -välilehti.

Pikanäppäimet – Näet kaikki pikanäppäimet painamalla ctrl + alt + ? Chromebookissasi. Pikanäppäimien avulla voit navigoida verkossa entistä nopeammin.

Kaikki hyöty esiin Chromesta

Chromebookit käyttävät Chromea, maailman käytetyintä selainta. Chrome sisältää useita ominaisuuksia, joiden avulla voit käyttää verkkoa tehokkaammin:

Omniboxi – Kirjoita URL-osoite, lisää sivu kirjanmerkkeihin tai tee haku verkosta, tietystä sivustosta tai yrityksen intranetistä. Kaikki tämä onnistuu selaimen yläosassa olevan omniboxin kautta.

Instant – Saat hakutuloksia ja verkkosivuehdotuksia jo ennen kuin olet kirjoittanut hakusi valmiiksi tai painanut enteriä. Ota Instant käyttöön klikkaamalla Asetukset Chromen jakoavainvalikossa.

Kääntäjä – Käännä verkkosivut välittömästi klikkaamalla Käännä palkissa, joka tulee näkyviin siirtyessäsi vieraskieliselle sivulle.

Laajennukset – Lisää ominaisuuksia ja toimintoja Chromebookiisi etsimällä ja asentamalla laajennuksia Chrome Web Storesta.

Synkronointi – Päätä itse, mitä tietoja synkronoit Chromebookin ja muiden Chrome-selainta käyttävien tietokoneiden välillä. Voit valita synkronoitavaksi kirjanmerkit, teemat, laajennukset, sovellukset ja asetukset.

Mukana uudistuksien aallonharjalla

Chromebookit on suunniteltu parantamaan toimintaansa automaattisten päivityksien avulla. Uusin Chrome-käyttöjärjestelmäversio päivittyy koneeseesi muutaman kuukauden välein. Jos haluat käyttöösi tuoreimmat Chromen uutuudet:

Vaihda vakaasta versiosta beta- tai kehittäjäversioihin. Näin voit tutustua uusiin käyttöjärjestelmän ominaisuuksiin.

Lue tuoreimmat uutiset uusista Chromen toiminnoista Google Chrome Releases -blogista.

Ota kehittäjätila käyttöön Chromebookissasi ja testaa omaa käyttöjärjestelmäversiotasi.

Takaisin alkuun