Alkuvaiheet

Nopea levittää työntekijöille, helppo käyttää. Näiden vaiheiden avulla saat Chrome-laitteet oppilaiden ja opettajien käyttöön.

Lisätietoja

Opetukseen käytettävät sovellukset

Optimoitu verkkosovelluksien ja selainpohjaisten opetustyökalujen käyttöön. Tutustu Chrome-laitteille tarjottaviin opetussovelluksiin.

Lisätietoja

Opeta perusasiat

Yksinkertainen ja intuitiivinen mutta tehokas opetustyökalu. Katso, miten oppilaasi voivat käyttää Chrome-laitteita tehokkaammin.

Lisätietoja

Alkuvaiheet

Chrome-laitteen käytön aloittaminen on helppoa kaikille aina IT-järjestelmänvalvojista opettajiin ja oppilaisiin. Käytön opetteluun ei kulu turhaa aikaa, ja Chrome-laitekannan hallinta selainpohjaisen hallintakonsolin kautta on helppoa.

Onko sinulla kysyttävää Chrome-laitteiden käytöstä tai hallinnasta organisaatiossa?

Tutustu UKK-osioomme

Valmistautuminen

Chrome-laitteet toimivat hyvin useimmissa opetusympäristöissä. Vahvista tarkistusluettelon avulla, ovatko Chromebookit oikea valinta oppilaitoksellesi.

Ostaminen

Chrome-laitteita voi ostaa suoraan Googlelta. Hanki lisätietoja tai tee tilaus ottamalla yhteyttä myyntiin.

Käyttöönotto

Oppilaitoksen IT-järjestelmänvalvojat voivat määrittää Chrome-laitteiden aloitusasetukset sekä hallinnoida laitteita suoraan verkosta. Aloita tutustumalla tarkkoihin käyttöönotto-ohjeisiin.

Käyttäminen

Käynnistä Chrome-laite 7 sekunnissa, kirjaudu sisään ja aloita oppiminen! Kätevästä aloitusoppaasta saat lisätietoja, jos jokin asia askarruttaa.

Sivun alkuun

Opetukseen käytettävät sovellukset

Chrome-laitteeseen ei tarvitse asentaa ohjelmistoja: voit käyttää verkkosovelluksia saumattomasti eri opetussivustojen ja -työkalujen ohella.

Chrome Web Storesta löytyy useita opetukseen soveltuvia sovelluksia. Järjestelmänvalvojat voivat esiasentaa Chrome-sovelluksia ja laajennuksia oppilaiden ja opettajien käyttöön. Ylä- ja alakouluille sekä lukioille on myös kehitetty omat sovelluspaketit, jotka voidaan esiasentaa valmiiksi laitteille. Sovelluspaketit sisältävät erilaisia suosittuja sovelluksia Chrome Web Storesta.

Ohessa on esimerkkejä sovelluksista. Katso kattava luettelo

Alakoulu

Yläkoulu

Lukio

Järjestelmänvalvojat voivat myös estää haluamiensa sovelluksien, sivustojen ja laajennuksien käytön kaikissa oppilaitoksen Chromebook-laitteissa.

Sivun alkuun

Chromebookin jakaminen oppilaiden ja opettajien kesken

Kun oppilas tai opettaja kirjautuu sisään Chrome-laitteeseen, sen käyttöliittymä muokataan käyttäjän asetuksia vastaavaksi. Chrome-laitteiden jakamisominaisuuksiin kuuluu...

kaikkien käyttäjän sovelluksien, yhteistyötyökalujen, tehtävien ja muun sisällön käyttö verkossa pelkän sisäänkirjautumisen avulla

selainpohjainen asetuksien määrittäminen – järjestelmänvalvojat voivat estää vierailijakäytön tai määrittää, kuka voi kirjautua sisään tiettyyn Chrome-laitteeseen.

Ota Google Cloud Print -palvelu käyttöön

Oppilaat ja opettajat voivat jakaa luokkahuoneen tulostimet. Google Cloud Printin avulla voit

tulostaa pilvipalvelua tukevalla tulostimella tai tavallisella Google Chromea käyttävällä Windows- tai Mac-tietokoneeseen yhdistetyllä tulostimella

jakaa tulostimen oppilaiden ja opettajien kesken yhtä helposti ja suojatusti kuin Google-dokumenttien asiakirjat

tulostaa haluamasi tiedoston Chrome-laitteelta painamalla ctrl + P (huomaa: sinun tulee ensin määrittää tulostimesi asetukset ja yhdistää tulostin tiliisi).

Lisätietoja Google Cloud Print -palvelusta.

Lähetä tehtäviä ja tiedostoja helposti

Chrome-laitteella lähetät tiedostosi verkkoon yhdellä klikkauksella. Chromebookilla lähettäminen onnistuu nopeasti...

liittämällä USB-muisti tai muistikortti Chrome-laitteeseen. Tiedostot avataan automaattisesti uudella välilehdellä.

Lähetä kuvia valitsemalla valokuvasi, klikkaamalla Lataa Picasaan ja valitsemalla olemassa oleva albumi tai luomalla uusi.

Lue lisätietoja tiedostojen lataamisesta ja hallinnasta Chrome-laitteella.

Ota wifi käyttöön tai aktivoi 3G-yhteys

Chrome-laitteet on suunniteltu pitämään oppilaat ja opettajat yhteydessä internetiin missä ja milloin tahansa. Chrome-laitteiden wifi- tai 3G-valmiuden avulla käyttäjät voivat...

Chrome-laitteen muokkaaminen

Chrome-laitteet tarjoavat oppilaille ja opettajille henkilökohtaisen verkkokokemuksen. Auta oppilaita muokkaamaan Chrome-laitteita seuraavilla tavoilla:

Kaikki hyöty esiin Chromesta

Chrome-laitteiden toiminnot eivät juuri eroa siitä, mitä oppilaat ja opettajat ovat luultavasti jo kokeneet tutulla Chrome-selaimella. Chrome sisältää useita ominaisuuksia, joiden avulla opettajat ja oppilaat voivat käyttää verkkoa tehokkaammin. Tässä muutamia esimerkkejä:

Omniboxi – Kirjoita URL-osoite, lisää sivu kirjanmerkkeihin tai tee haku verkosta, tietystä sivustosta tai oppilaitoksen intranetistä. Kaikki tämä onnistuu selaimen yläosassa olevan omniboxin kautta.

Instant – Saat hakutuloksia ja verkkosivuehdotuksia jo ennen kuin olet kirjoittanut hakusi valmiiksi tai painanut enteriä. Ota Instant käyttöön klikkaamalla Asetukset Chromen jakoavainvalikossa.

Kääntäjä – Käännä verkkosivut välittömästi klikkaamalla Käännä palkissa, joka tulee näkyviin siirtyessäsi vieraskieliselle sivulle.


Laajennukset – Lisää ominaisuuksia ja toimintoja Chromebookiin etsimällä ja asentamalla laajennuksia Chrome Web Storesta.

Esikatsele Chrome-käyttöjärjestelmään tehtäviä muutoksia

Chrome-laitteet on suunniteltu parantamaan toimintaansa automaattisten päivityksien avulla. Päivityksien kautta opettajat ja oppilaat saavat laitteisiinsa Chrome-käyttöjärjestelmän uusimman version heti sen julkaisun jälkeen (yleensä kuuden viikon välein). Järjestelmänvalvojat voivat halutessaan hallita päivitystiheyttä. Näet tulevat muutokset seuraavasti:

Vaihda vakaasta versiosta beta- tai kehittäjäversioihin. Näin voit tutustua uusiin käyttöjärjestelmän ominaisuuksiin.

Lue tuoreimmat uutiset uusista Chromen toiminnoista Google Chrome Releases -blogista.

Sivun alkuun