Google Chromen tietosuojailmoitus

Muokattu viimeksi: 12.3.2019

Tässä dokumentissa kerrotaan, miten voit määrittää tietoja, joita kerätään, tallennetaan ja jaetaan käyttäessäsi Google Chrome ‑selaimen tietokone- tai mobiiliversiota, Chrome-käyttöjärjestelmää ja Chromen Selaussuoja-ominaisuutta. Vaikka tämä käytäntö koskee nimenomaisesti Chromen ominaisuuksia, kaikkia Googlelle lähetettyjä tai Google-tilillesi tallennettuja henkilötietoja käytetään ja suojataan Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti ja siihen ajoittain tehtävät muutokset huomioiden. Googlen säilytyskäytännössä kerrotaan, miten ja miksi Google säilyttää dataa.

Jos Google Play ‑sovellukset on otettu käyttöön Chromebookillasi, Google Playn ja Android-käyttöjärjestelmän keräämien tietojen käyttöön ja suojaamiseen sovelletaan Google Playn käyttöehtoja ja Googlen tietosuojakäytäntöä. Erityisesti Chromea koskevat tiedot annetaan tarvittaessa tässä ilmoituksessa.

Lisätietoja tietosuojailmoituksesta

Tässä tietosuojailmoituksessa termi Chrome viittaa kaikkiin yllä mainittuihin Chrome-perheen tuotteisiin. Jos tuotteiden käytäntöjen välillä on eroja, ne mainitaan erikseen. Teemme tähän tietosuojailmoitukseen muutoksia ajoittain.

Chromen beta-, kehittäjä- ja Canary-versiot tarjoavat mahdollisuuden testata uusia ominaisuuksia, joiden kehitystyö on vielä kesken. Tämä tietosuojailmoitus koskee kaikkia Chrome-versioita, mutta sen tiedot vielä kehitteillä olevista ominaisuuksista eivät välttämättä ole ajan tasalla.

Saat kohta kohdalta eteneviä ohjeita tietosuoja-asetusten ylläpitoon tästä Chromen tietosuoja-asetusten yleiskatsauksesta.

Sisällysluettelo:

Selaimen tilat

Chromen käyttö ei edellytä henkilötietojen antamista, mutta voit muuttaa tai parantaa selauskokemustasi käyttämällä Chromen eri tiloja. Tietosuojakäytännöissä on eroja, jotka riippuvat käyttämästäsi tilasta.

Selaimen perustila

Selaimen perustila tallentaa tietoja laitteelle paikallisesti. Näihin tietoihin voivat sisältyä esimerkiksi seuraavat:

  • Selaushistorian tiedot. Chrome tallentaa esimerkiksi avaamiesi sivujen URL-osoitteet sekä kyseisten sivujen tekstin, kuvien ja muiden resurssien välimuistikopiot. Lisäksi Chrome voi tallentaa luetteloon sivuille linkitettyjä IP-osoitteita, jos verkkotapahtumien ennakointi on käytössä.

  • Henkilötietoja ja salasanoja, jotta voit helpommin täyttää lomakkeita ja kirjautua sivustoille

  • Luettelo käyttöoikeuksista, jotka olet myöntänyt sivustoille

  • Evästeitä tai dataa käyttämiltäsi sivustoilta

  • Laajennusten tallentamat tiedot

  • Tietoja verkkosivustoilta tehdyistä latauksista

Voit ylläpitää näitä tietoja useilla tavoilla:

Chromen tallentamia henkilötietoja ei lähetetä Googlelle, ellet valitse tietojen tallentamista Google-tilille kytkemällä Chromen synkronoinnin päälle tai valitsemalla tietyn maksukortin ja laskutustietojen tallentamisen Google-maksutilille, jos kyse on maksukorttien ja laskutuksen tiedoista. Lue lisää.

Miten Chrome käsittelee tietojasi

Sivustojen ylläpitäjien saamat tiedot. Sivustot, joilla käyt Chromella, saavat automaattisesti tavallisia lokitietoja, esimerkiksi järjestelmäsi IP-osoitteen ja dataa evästeistä. Google ei yleisesti saa mitään sinua yksilöiviä lisätietoja siksi, että käytät Googlen palveluja (esimerkiksi Gmailia) nimenomaan Chromella. Jos Chrome havaitsee Google-verkkosivustoilla tai muilla tämän sallivilla sivustoilla merkkejä sinuun kohdistuvasta hyökkäyksestä verkossa (välistävetohyökkäys), se voi lähettää tietoja yhteydestä Googlelle tai avaamallesi verkkosivustolle, jotta hyökkäyksen laajuus ja toimintaperiaate voidaan selvittää. Google raportoi verkkosivustojen omistajille heidän sivustoillaan tapahtuvat hyökkäykset, jos omistajat sallivat raportit.

Ennakkorenderöinti. Sivujen lataamisen nopeuttamiseksi Chrome sisältää asetuksen, joka voi etsiä sivulla olevien linkkien IP-osoitteet ja avata verkkoyhteyksiä. Sivustot ja Android-sovellukset voivat myös pyytää selainta lataamaan ennakkoon sivuja, joille saatat siirtyä seuraavaksi. Android-sovellusten ennakkolatauspyyntöjä säätelee sama asetus kuin Chromen ennakointia. Sivustojen ennakkolatausohjeita kuitenkin noudatetaan aina riippumatta siitä, onko Chromen verkon ennakointiasetus käytössä. Jos Chrome, sivusto tai sovellus pyytää ennakkorenderöintiä, ennakkoon ladattu sivusto saa asettaa ja lukea omia evästeitään ikään kuin olisit avannut sen, vaikka et lopulta kävisikään kyseisellä sivustolla. Lisätietoja

Sijainti. Voit jakaa sijaintisi sivustoille Chromen kautta, jolloin voit saada maantieteellisesti osuvampia tietoja. Chrome ei anna sivustojen käyttää sijaintiasi ilman lupaasi. Mobiililaitteilla Chrome kuitenkin jakaa sijaintisi oletushakukoneellesi automaattisesti, jos Chrome-sovelluksella on sijaintisi käyttöoikeus etkä ole estänyt kyseessä olevaa sivustoa käyttämästä maantieteellistä sijaintiasi. Chrome arvioi sijaintisi käyttämällä Googlen sijaintipalveluja. Chrome voi lähettää Googlen sijaintipalveluille seuraavia tietoja:

  • Sinua lähimmät Wi-Fi-reitittimet
  • Sinua lähimpien matkapuhelintukiasemien solutunnukset
  • Wi-Fi- tai mobiiliyhteytesi vahvuus
  • Laitteellesi sillä hetkellä annettu IP-osoite

Google ei voi päättää kolmansien osapuolten verkkosivustojen toiminnasta tai tietosuojakäytännöistä, joten mieti tarkkaan, mille sivustoille jaat sijaintisi.

Päivitykset. Chrome lähettää Googlelle ajoittain tietoja tarkistaakseen päivitysten saatavuuden, yhteyden tilan ja kellonajan sekä arvioidakseen aktiivisten käyttäjien lukumäärän.

Hakuominaisuudet. Jos olet kirjautuneena sisään Google-sivustolle ja Google on oletushakukoneesi, Chromen osoiterivillä tekemäsi haut tallennetaan Google-tilillesi.

Haun ennakointipalvelu. Nopeuttaakseen tiedonhakua Chrome ehdottaa täydennyksiä kirjoittamaasi tekstiin oletushakukoneesi ennakointipalvelun avulla. Kun teet hakuja Chromen osoitepalkissa, kirjoittamasi merkit lähetetään oletushakukoneellesi, vaikka et olisi vielä painanut Enteriä. Jos Google on oletushakukoneesi, ehdotukset perustuvat omaan hakuhistoriaasi, kirjoittamaasi tekstiin liittyviin aiheisiin ja muiden käyttäjien tekemiin hakuihin. Lisätietoja. Ehdotukset voivat perustua myös selaushistoriaasi. Lisätietoja

Siirtymisapu. Jos et pysty muodostamaan yhteyttä verkkosivuun, sinulle voidaan ehdottaa muita samankaltaisia sivuja. Jotta Chrome voi näyttää sinulle näitä ehdotuksia, se lähettää Googlelle avattavana olleen sivun URL-osoitteen.

Automaattinen täyttö ja salasanojen ylläpito. Kehittääkseen automaattista täyttöä ja salasanojen ylläpitopalvelua Chrome lähettää Googlelle rajatun määrän anonyymejä tietoja (esimerkiksi verkkosivun tiivistetyn URL-osoitteen ja tietoa lomakkeen rakenteesta) verkkolomakkeista, jotka avasit tai lähetit automaattisen täytön tai salasanojen ylläpidon ollessa päällä. Lue lisää.

Maksut. Kun olet kirjautuneena Chromeen Google-tililläsi, Chrome voi ehdottaa maksukorttien ja niihin liittyvien laskutustietojen tallentamista Google-maksutilillesi. Chrome voi myös ehdottaa maksukorttien tietojen täyttämistä Google-maksutililtä verkkolomakkeisiin. Jos olet tallentanut kortteja paikallisesti Chromeen, Chrome voi ehdottaa niiden tallentamista Google-maksutilille. Jos käytät Google-maksutilille tallennettua maksukorttia tai päätät tallentaa maksukortin Google-maksutilillesi tulevaa käyttöä varten, Chrome kerää tietoja tietokoneestasi ja jakaa ne Google Paylle väärinkäytösten estämiseksi ja palvelun tarjoamiseksi. Chrome sallii myös maksamisen Google Paylla, jos kauppias tukee tätä.

Kieli. Jotta selauskokemustasi voidaan personoida ensisijaisten kieltesi perusteella, Chrome pitää kirjaa avaamiesi sivustojen yleisimmistä kielistä. Tämä tieto lähetetään Googlelle Chrome-käyttökokemuksen personointia varten. Jos olet ottanut Chromen synkronoinnin käyttöön, tämä kieliprofiili yhdistetään Google-tiliisi. Jos olet lisäksi sisällyttänyt Chrome-historian Googlen verkko- ja sovellustoimintaasi, kieliprofiilia voidaan käyttää käyttökokemuksesi personointiin muissa Googlen tuotteissa. Avaa Toimintojen hallinta

Android-verkkosovellukset. Jos lisäät Android-laitteen aloitusnäytölle nopeasti ja luotettavasti mobiililaitteilla toimimaan optimoidun verkkosivun, Chrome luo tästä verkkosivusta laitteellesi natiivin Android-paketin Googlen palvelimen avulla. Android-paketin avulla voit käyttää verkkosovellusta tavallisen Android-sovelluksen tapaan. Verkkosovellus esimerkiksi näkyy asennettujen sovellusten luettelossa. Lisätietoja

Käyttötilastot ja virheraportit. Googlelle lähetetään oletuksena käyttötilastoja ja virheraportteja, jotta voimme parantaa tuotteitamme. Käyttötilastot sisältävät esimerkiksi tietoja asetuksista, painikkeiden klikkauksista ja muistin käytöstä. Käyttötilastot eivät yleensä ottaen sisällä verkkosivujen URL-osoitteita tai henkilötietoja. Jos kuitenkin valitsit Paranna hakuja ja selausta- tai Lähettää avaamiesi sivujen URL-osoitteet Googlelle ‑vaihtoehdon, Chromen käyttötilastot sisältävät tietoja avaamistasi verkkosivuista ja niiden käytöstäsi. Voimme esimerkiksi kerätä tilastotietoja, jotka auttavat meitä tunnistamaan hitaasti latautuvia sivuja. Näiden tietojen avulla parannamme tuotteitamme ja palvelujamme ja annamme verkkokehittäjille suosituksia sivujen kehittämiseksi. Virheraportit sisältävät tietoja järjestelmästä kaatumisen hetkellä, ja raportin luontihetken tapahtumista riippuen ne voivat sisältää verkkosivujen URL-osoitteita tai henkilötietoja. Voimme jakaa koottuja tietoja (paitsi henkilökohtaisia tunnistetietoja) julkisesti ja kumppaneillemme, kuten julkaisijoille, mainostajille ja verkkokehittäjille. Voit milloin tahansa valita, lähetetäänkö käyttötilastoja ja virheraportteja Googlelle. Lue lisää. Jos Google Play ‑sovellukset on otettu käyttöön Chromebookilla ja Chromen käyttötilastot ovat käytössä, Googlelle lähetetään myös Androidin diagnostiikka- ja käyttötietoja.

Mediasisällön käyttöoikeus. Jotkin sivustot salaavat mediasisältöä estääkseen sen luvattoman käytön ja kopioinnin. HTML5-sivustoilla tähän avainten vaihtoon käytetään Encrypted Media Extensions APIa. Laitteelle voidaan tallentaa käyntitunnisteita ja lisenssejä mediasisällön käytön sallimisen yhteydessä. Käyttäjä voi poistaa nämä tunnisteet Chromessa poistamalla selaustiedot ja valitsemalla Evästeet ja muut sivuston tiedot ‑vaihtoehdon. Jos sivusto käyttää Adobe Flash Accessia, Chrome tarjoaa sisältökumppaneille ja sivustoille yksilöllisen tunnisteen. Tunniste tallennetaan järjestelmääsi. Voit estää tämän pääsyn valitsemalla ensin Sisältöasetukset, sitten Suojattu sisältö ja nollaamalla sen jälkeen tunnisteen valitsemalla Poista selaustiedot ja Evästeet ja muut sivuston tiedot ‑vaihtoehdon. Jos käytät suojattua sisältöä Chromen Android-versiolla tai korkealaatuisempaa tai offline-sisältöä Chrome-käyttöjärjestelmässä, sisällön tarjoaja voi pyytää Chromelta sertifikaattia laitteen kelpoisuuden tarkistamista varten. Laitteesi jakaa sivustolle sivustokohtaisen tunnisteen, jonka avulla varmistetaan, että Chrome-laitteisto suojaa salausavaimia. Chrome pyytää sinua sallimaan tai estämään tämän varmistuksen. Lue lisää

Muut Googlen palvelut. Tämä ilmoitus koskee muita Googlen palveluja, jotka ovat oletuksena käytössä Chromessa. Lisäksi Chrome voi ehdottaa sinulle muiden Googlen verkkopalvelujen käyttöä. Jos esimerkiksi avaat erikielisen sivun, Chrome voi ehdottaa tekstin lähettämistä Googlelle käännettäväksi. Kun käytät näitä palveluja ensimmäisen kerran, saat tietoja tavoista, joilla voit määrittää niiden asetuksia. Saat lisätietoja Chrome Privacy Whitepaperista.

Tunnisteet Chromessa

Chrome sisältää erilaisia yksilöllisiä ja ei-yksilöllisiä tunnisteita, joita tarvitaan ominaisuuksien ja palvelujen tarjoamiseen. Jos esimerkiksi käytät push-viestejä, ilmoitusten toimittamista varten luodaan tunniste. Käytämme ei-yksilöllisiä tunnisteita ja poistamme tarpeettomat tunnisteet aina, kun se on mahdollista. Lisäksi seuraavat tunnisteet auttavat meitä kehittämään, jakelemaan ja markkinoimaan Chromea, mutta ne eivät liity suoraan Chromen ominaisuuksiin.

  • Asennusten seuranta. Jokainen Windowsissa toimiva Chromen tietokoneversio sisältää väliaikaisen ja satunnaisesti luodun asennusnumeron, joka lähetetään Googlelle Chromen asennuksen ja ensimmäisen käyttökerran yhteydessä. Tämä väliaikainen tunniste auttaa meitä arvioimaan asennettujen selaimien määrän, ja se poistetaan, kun Chrome päivittyy ensimmäisen kerran. Chromen mobiiliversio käyttää laitetunnisteen muunnelmaa Chrome-asennusten lukumäärän jatkuvaan seurantaan.

  • Seuranta kampanjoita varten. Jotta voimme seurata markkinointikampanjoiden onnistumista, Chrome luo yksilöllisen tunnuksen, joka lähetetään Googlelle selaimen ensimmäisen käynnistys- ja käyttökerran yhteydessä. Jos lisäksi sait tai uudelleenaktivoit Chromen tietokoneversion kopiosi osana markkinointikampanjaa ja Google on valittu oletushakukoneeksesi, omniboxin kautta tehtäviin hakuihin sisällytetään ei-yksilöllinen kampanjatagi. Kaikki Chromen mobiiliversiot sisällyttävät ei-yksilöllisen kampanjatagin omniboxin kautta tehtäviin hakuihin. Chrome-käyttöjärjestelmä voi myös lähettää ei-yksilöllisen kampanjatagin Googlelle ajoittain (myös ensimmäisen asennuksen yhteydessä) ja Google-hakujen yhteydessä. Lisätietoja

  • Kenttäkokeet. Järjestämme joskus uusien ominaisuuksien rajattuja testejä. Chrome sisältää lähdenumeron, joka valitaan satunnaisesti ensimmäisen käynnistyskerran yhteydessä ja jonka perusteella selaimet määritetään koeryhmiin. Kokeita voidaan rajoittaa myös maan (määritetään IP-osoitteen perusteella), käyttöjärjestelmän, Chrome-version ja muiden parametrien mukaan. Kaikki Googlelle lähetetyt pyynnöt sisältävät luettelon Chrome-asennuksesi aktiivisista kenttäkokeista. Lisätietoja

Chromen kirjautumis- ja synkronointitilat

Voit myös käyttää Chrome-selainta Google-tilillesi kirjautuneena synkronoinnin kanssa tai ilman sitä.

Kirjautuminen tietokoneversiossa. Kun käytät Chromen tietokoneversiota, sinut kirjataan Chromeen tai ulos Chromesta, kun kirjaudut sisään tai ulos missä tahansa Googlen verkkopalvelussa (esim. google.com). Voit poistaa tämän käytöstä asetuksissa. Lue lisää. Jos olet kirjautuneena Google-tilillesi tietokoneversiossa, Chrome voi ehdottaa maksukorttien ja niihin liittyvien laskutustietojen tallentamista Google-maksutilillesi. Näitä henkilötietoja käytetään ja ne suojataan Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti.

Synkronointi. Kun kirjaudut sisään Chrome-selaimeen tai Chromebookille ja otat käyttöön synkronoinnin Google-tilillesi, henkilötietojasi tallennetaan Googlen palvelimilla sijaitsevalle Google-tilillesi, jotta voit käyttää niitä kirjautuessasi Chromeen ja synkronoidessasi tiedot muilla tietokoneilla ja laitteilla. Näitä henkilötietoja käytetään ja ne suojataan Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti. Näihin tietoihin voi kuulua esimerkiksi seuraavaa:

  • Selaushistoria
  • Kirjanmerkit
  • Välilehdet
  • Salasanat ja automaattisen täytön tiedot
  • Muut selaimen asetukset, kuten asennetut laajennukset

Synkronointi on käytössä vain jos otat sen itse käyttöön. Lue lisää. Voit valita synkronoitavat tiedot tarkemmin Asetukset-valikosta. Lue lisää. Voit katsoa Google-tilillesi tallennettua Chrome-dataa ja ylläpitää sitä Chromen synkronoidun datan hallintapaneelissa. Hallintapaneelissa voit myös poistaa synkronoinnin kokonaan käytöstä ja poistaa siihen liittyvän datan Googlen palvelimilta, paitsi jos Google-tili on luotu Family Linkissä. Lue lisää. Jos Google-tili on luotu Family Linkissä, sisäänkirjautuminen on pakollista eikä synkronointia voi poistaa käytöstä, sillä sitä tarvitaan verkkosivujen rajoittamisen ja muiden vanhempien hallintaominaisuuksien käyttöön. Family Link ‑tilejä käyttävät lapset voivat silti poistaa datansa ja lopettaa useimpien datatyyppien synkronoinnin. Lue lisää. Family Linkissä luotujen Google-tilien tietosuojailmoitus koskee myös näille tileille tallennettua Chromen synkronointidataa.

Miten Chrome käsittelee synkronoituja tietoja

Kun aktivoit synkronoinnin Google-tilille, parannamme ja personoimme Chrome-käyttökokemustasi selaustietojesi avulla. Voit myös personoida muiden Google-tuotteiden käyttökokemustasi sallimalla Chromen historiatietojen sisällyttämisen Googlen verkko- ja sovellustoimintaan. Lue lisää.

Voit muuttaa tätä asetusta Tilihistoria-sivulta tai ylläpitää henkilökohtaista dataasi milloin tahansa. Jos et halua käyttää Chrome-dataa Google-käyttökokemuksesi personointiin Chromen ulkopuolella, Google käyttää Chrome-dataasi vasta, kun se on anonymisoitu ja koottu yhteen muiden käyttäjien datan kanssa. Google käyttää tätä dataa uusien ominaisuuksien, tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen sekä nykyisten tuotteiden ja palvelujen parantamiseen. Jos haluat käyttää Googlen pilvipalvelua Chrome-datan tallentamiseen ja synkronointiin, mutta et halua Googlen saavan pääsyä tähän dataan, voit salata kaiken synkronoidun datasi omalla synkronoinnin tunnuslauseella. Lue lisää.

Incognito- ja vierailijatila

Voit rajoittaa Chromen järjestelmääsi tallentamia tietoja käyttämällä incognito- tai vierailijatilaa. Kun nämä tilat ovat käytössä, Chrome ei tallenna esimerkiksi seuraavia tietoja:

  • Tavallisia selaushistoriatietoja, esim. URL-osoitteita, välimuistiin tallennettua sivun tekstiä sekä linkitettyjen sivujen IP-osoitteita sivustoilta, joilla olet käynyt
  • Näytteitä sivuilta, joilla olet käynyt
  • Tietoja lataamistasi tiedostoista (lataamasi tiedostot tallennetaan silti toisaalle tietokoneellasi tai laitteellasi)

Incognito- tai vierailijatilan tietojen käsittely Chromessa

Evästeet. Chrome ei jaa aiemmin luotuja evästeitä incognito- tai vierailijatilassa avaamillesi sivustoille. Sivustot voivat tallentaa uusia evästeitä järjestelmääsi näiden tilojen ollessa käytössä, mutta tällöin evästeitä säilytetään ja siirretään vain viimeisen incognito- tai vierailijaikkunan sulkemiseen saakka.

Muutokset selaimen määrityksiin. Kun teet muutoksia selaimen määrityksiin esimerkiksi tallentamalla sivun kirjanmerkkeihin tai muokkaamalla asetuksia, tehty muutos merkitään muistiin. Incognito-tila tai vierailijatila eivät vaikuta näihin muutoksiin.

Käyttöoikeudet. Incognito-tilassa myöntämiäsi käyttöoikeuksia ei tallenneta tavalliseen profiiliisi.

Profiilitiedot. Kun selaat internetiä incognito-tilassa, voit yhä käyttää tavallisen profiilisi tietoja, kuten selaushistoriaan perustuvia ehdotuksia ja tallennettuja salasanoja. Kun käytät vierailijatilaa, voit selata internetiä näkemättä tavallisten profiilien tietoja.

Chromen käyttäjien ylläpito

Chromen yksityiskäyttäjien ylläpito

Jos samalla laitteella tai tietokoneella on useita käyttäjiä, voit määrittää heille personoituja Chrome-versioita. Huomaa, että jos henkilöllä on pääsy laitteellesi, hän voi nähdä kaikkien profiilien kaikki tiedot. Voit estää pääsyn dataan tehokkaasti käyttämällä käyttöjärjestelmän sisäänrakennettuja käyttäjätilejä. Lisätietoja

Chromen yrityskäyttäjien ylläpito

Jotkin Chrome-selaimet tai Chromebookit ovat oppilaitoksen tai yrityksen ylläpitämiä. Tällöin järjestelmänvalvoja voi määrittää selaimeen tai Chromebookiin käytäntöjä. Chrome hakee näitä käytäntöjä Googlelta, kun käyttäjä aloittaa selaamisen ensimmäisen kerran (ei koske vierailijatilaa). Chrome tarkistaa säännöllisesti, onko käytäntöihin tehty päivityksiä.

Järjestelmänvalvoja voi määrittää Chromen tila- ja tapahtumaraportointia varten käytännön, joka voi kerätä myös Chrome-käyttöjärjestelmää käyttävien laitteiden sijaintitietoja. Järjestelmänvalvoja voi myös päästä ylläpidetyllä laitteella käytettyyn dataan sekä valvoa, käyttää ja julkaista kyseistä dataa.

Selaussuojan käytännöt

Google Chrome ja tietyt kolmannen osapuolen sovellukset, kuten jotkin Mozilla Firefoxin ja Applen Safarin versiot, sisältävät Googlen Selaussuoja-ominaisuuden. Selaussuoja mahdollistaa epäilyttäviä sivustoja koskevien tietojen siirron käyttämäsi selaimen ja Googlen palvelimien välillä.

Selaussuojan toiminta

Selaimesi ottaa ajoittain yhteyttä Googlen palvelimiin ja lataa niiltä uusimman Selaussuoja-luettelon, joka sisältää tietoja tunnetuista tietojenkalastelu- ja haittaohjelmasivustoista. Luettelon uusin kopio tallennetaan järjestelmääsi. Google ei kerää tilitietoja tai muita henkilökohtaisia tunnistetietoja tämän kommunikaation yhteydessä. Google vastaanottaa kuitenkin tavallisia lokitietoja, jotka sisältävät esimerkiksi IP-osoitteen ja evästeitä.

Kaikki avaamasi sivustot tarkistetaan järjestelmääsi tallennetun Selaussuoja-luettelon avulla. Jos sivusto löytyy luettelosta, selain lähettää Googlelle sivuston URL-osoitteen hajautetun osan, jota käyttämällä Google voi lähettää selaimellesi lisätietoja. Google ei voi selvittää koko URL-osoitetta näiden tietojen perusteella. Lisätietoja

Seuraavat Selaussuoja-ominaisuudet ovat käytössä vain Chromessa:

  • Joidenkin Chrome-versioiden sisältämä Selaussuoja-teknologia voi tunnistaa mahdollisesti haitallisia sivustoja ja vaarallisia tiedostotyyppejä, jotka eivät ole vielä Googlen tiedossa. Jotta sivuston tai tiedoston vaarallisuus voidaan arvioida, sen koko URL-osoite voidaan lähettää Googlelle.

  • Chrome tarkistaa tietokoneesi ajoittain Selaussuoja-teknologian avulla, jotta se voi havaita ei-toivotut ohjelmistot ja estää niitä muuttamasta asetuksia tai vaarantamasta selaimen tietoturvaa ja vakautta muilla tavoilla. Lisätietoja. Jos Chrome havaitsee ei-toivotun ohjelmiston, se voi ehdottaa Chrome Cleanup Tool ‑työkalun lataamista ohjelmiston poistamista varten.

  • Voit halutessasi ottaa käyttöön lisätietojen lähettämisen, mikä auttaa parantamaan Selaussuojaa, kun avaat haittaohjelmia todennäköisesti sisältävän sivuston tai Chrome havaitsee tietokoneellasi ei-toivottuja ohjelmistoja. Lisätietoja

  • Jos käytät Chromen salasanojen ylläpito-ominaisuutta ja syötät tallennetun salasanan epätavallisella sivulla, Selaussuoja suojaa sinua tietojenkalastelulta vertaamalla sivua Googlen tietoihin. Chrome ei lähetä salasanojasi Googlelle osana tätä suojausta. Lisäksi Selaussuoja suojelee Google-tilisi salasanaa. Jos syötät Google-tilisi salasanan tietojenkalastelusivulta vaikuttavalle sivulle, Chrome kehottaa sinua vaihtamaan sen. Jos selaushistorian synkronointi on käytössä, Chrome myös merkitsee Google-tilisi todennäköiseksi tietojenkalastelun uhriksi.

  • Voit poistaa Chromen Selaussuoja-ominaisuuden käytöstä milloin tahansa.

Sovellusten, lisäosien, teemojen, palvelujen ja muiden laajennusten tietosuojakäytännöt

Voit käyttää Chromen kanssa sovelluksia, lisäosia, teemoja, palveluja ja muita laajennuksia, joista osa voi olla esiasennettuja tai Chromeen integroituja. Googlen kehittämät ja tarjoamat laajennukset voivat kommunikoida Googlen palvelimien kanssa, ja ellei toisin mainita, niihin sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä. Muiden tahojen kehittämät ja tarjoamat laajennukset ovat kehittäjiensä vastuulla, ja niihin voidaan soveltaa muita tietosuojakäytäntöjä.

Laajennusten ylläpito

Tarkista laajennuksen pyytämät käyttöoikeudet ennen sen asentamista. Laajennukset voivat pyytää käyttöoikeuksia esimerkiksi seuraavia asioita varten:

  • Laitteellasi tai Google Drive ‑tililläsi säilytetyn datan tallentaminen, käyttö ja jakaminen
  • Avaamiesi verkkosivustojen sisällön katsominen ja käyttö
  • Googlen palvelimien kautta lähetettyjen ilmoitusten käyttö

Chrome ja laajennukset voivat toimia yhdessä muutamilla eri tavoilla:

  • Päivitysten tarkistaminen
  • Päivitysten lataaminen ja asentaminen
  • Laajennusten käyttötietojen lähettäminen Googlelle

Jotkin laajennukset voivat edellyttää pääsyä yksilölliseen tunnisteeseen, jota tarvitaan digitaalisten oikeuksien hallintaa tai push-viestien toimittamista varten. Voit estää tunnisteiden käytön poistamalla laajennuksen Chromesta.

Google voi ajoittain huomata, että laajennus aiheuttaa tietoturvariskin tai rikkoo Chrome Web Storen kehittäjien ehtoja tai muita oikeudellisesti sitovia sopimuksia, lakeja, säädöksiä tai käytäntöjä. Chrome lataa luettelon vaarallisista laajennuksista säännöllisesti, jotta ne voidaan kytkeä pois päältä tai poistaa järjestelmästä etäyhteyden kautta.

Palvelinlokien tietosuoja

Kuten useimmat verkkosivustot, palvelimemme tallentavat automaattisesti sivustoillamme käyneiden käyttäjien tekemät sivupyynnöt. Nämä palvelinlokit sisältävät yleensä pyynnön, IP-osoitteen, selaimen tyypin, selaimen kielen, pyynnön päivämäärän ja ajan sekä yhden tai useamman evästeen, joista selaimesi voidaan tunnistaa.

Tässä on esimerkki tyypillisestä lokimerkinnästä, johon liittyvä haku koski autoja, ja selitys sen eri osista:

123.45.67.89 - 25/Mar/2003 10:15:32 - https://www.google.com/search?q=cars - Firefox 1.0.7; Windows NT 5.1 - 740674ce2123e969

  • 123.45.67.89 on internetpalveluntarjoajan käyttäjälle myöntämä IP-osoite. Palvelun ehdoista riippuen osoite saattaa muuttua joka kerta, kun käyttäjä muodostaa yhteyden internetiin.
  • 25/Mar/2003 10:15:32 on lausekkeen päivämäärä ja kellonaika.
  • https://www.google.com/search?q=cars on pyydetty URL-osoite, joka sisältää hakulausekkeen.
  • Firefox 1.0.7; Windows NT 5.1 tarkoittaa käytettyä selainta ja käyttöjärjestelmää.
  • 740674ce2123a969 on yksilöllinen evästetunnus, joka määritettiin tälle nimenomaiselle tietokoneelle, kun sillä avattiin Googlen luoma sivusto ensimmäisen kerran. (Käyttäjät voivat poistaa evästeitä. Jos käyttäjä on poistanut tämän evästeen tietokoneeltaan edellisen Google-käyttökertansa jälkeen, yksilöllinen evästetunnus määritetään hänen laitteelleen, kun hän käy Googlessa seuraavan kerran.)

Lisätietoja

Tietoja, joita Google saa käyttäessäsi Chromea, käytetään ja suojataan Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti. Muiden sivustojen ylläpitäjien ja laajennusten kehittäjien saamiin tietoihin (evästeet mukaan lukien) sovelletaan kyseisten sivustojen tietosuojakäytäntöjä.

Google noudattaa useita itsesääntelyyn perustuvia sopimuksia, kuten EU:n ja Yhdysvaltojen välistä Privacy Shield ‑sopimusta. Lue lisää. Chrome-palvelun tarjoajana Google Chromen käyttöehdoissa mainittu Googlen konserniyhtiö on tiedoistasi vastaava rekisterinpitäjä, joka on vastuussa tietojen käsittelystä ja sovellettavien tietosuojalakien noudattamisesta.

Keskeiset termit

Evästeet

Eväste on pieni, merkkijonon sisältävä tiedosto, joka lähetetään tietokoneellesi käydessäsi verkkosivustolla. Kun palaat sivustolle, sivusto tunnistaa selaimesi evästeen avulla. Evästeisiin voidaan tallentaa käyttäjäasetuksia ja muita tietoja. Voit määrittää selaimesi estämään kaikki evästeet tai ilmoittamaan, kun evästettä ollaan lähettämässä. Huomaa kuitenkin, että joidenkin sivustojen ominaisuudet ja palvelut eivät toimi oikein ilman evästeitä. Katso lisätietoja tavoista, joilla Google käyttää evästeitä, ja siitä, miten Google käyttää evästeitä ja muuta dataa käyttäessäsi kumppaniemme sivustoja tai sovelluksia.

Google-tili

Saat pääsyn joihinkin palveluihimme luomalla Google-tilin ja antamalla meille joitakin henkilötietoja (tavallisesti nimen, sähköpostiosoitteen ja salasanan). Näitä tilitietoja käytetään henkilöllisyytesi vahvistamiseen, kun käytät Googlen palveluja, ja tilisi suojaamiseen luvattomalta käytöltä. Voit muokata tiliäsi tai poistaa sen milloin tahansa Google-tilin asetuksista.