Laitteet

Hyödynnä verkon valtavat oppimisresurssit tietokoneilla, joissa yhdistyvät nopeus, helppokäyttöisyys ja tietoturva.

Lisätietoja

Hallinta

Hallitse, määritä ja seuraa koko koulun tai hallintoalueen Chrome-laitteita selainpohjaisen konsolin avulla.

Lisätietoja

Tuki

Google tarjoaa ympärivuorokautisen tuen. Sisältää vuoden laitteistotakuun.

Laitteet

Chrome-laitteet tuovat teknologian edut luokkahuoneisiin nopeammin, helpommin ja turvallisemmin.

Chromebookit ovat kevyitä kannettavia tietokoneita, jotka käynnistyvät 8 sekunnissa, selviävät koulupäivästä latauksetta ja sisältävät sisäänrakennetun tietosuojan sekä wifi- ja 3G-yhteydet (valinnainen).

Chromebox on tehokas pöytätietokone, jota voi muokata monipuolisesti.

Nopeus

Saavuta enemmän. Odota vähemmän.

Chrome-laitteet käynnistyvät 7 sekunnissa ja palautuvat lepotilasta välittömästi. Odotteluun ei kulu aikaa. Ne lataavat verkkosivut ja sovellukset salamannopeasti.

Liikkuvuus

Käy luokkaretkellä. Säilytä verkkoyhteys.

Chromebookit ottavat heti käynnistyttyään yhteyden koulusi wifi-verkkoon tai valinnaisesti 3G-verkkoon. Koko päivän kestävällä akulla voit tehdä töitä koulupäivän jälkeen kotonakin.

Turvallisuus

Viruksentorjuntasovelluksia ei tarvita.

Syvemmän suojauksen periaatteiden mukaan rakennetut Chrome-laitteet suojaavat käyttäjiä haittaohjelmilta ja tietosuojahyökkäyksiltä. Tiedot säilytetään pilvipalvelussa, joten kotitehtävät pysyvät aina tallessa.

Automaattiset päivitykset

Chrome-laitteet paranevat ajan myötä.

Chrome-laitteet päivittyvät automaattisesti käynnistyksen yhteydessä, joten oppilaiden käytössä on aina Chromen uusin versio, eikä sinun tarvitse huolehtia päivityksistä. Aikaavieviä asennuksia, päivityksiä tai levykuvien luontia ei tarvitse suorittaa.

Sovellukset

Opetustyökalut selaimessa.

Chrome-laitteilla voidaan käyttää ilmaista Google Apps for Education -työkalu- ja ohjelmistopakettia, Chrome Web Storen sovelluksia sekä muuta verkkosisältöä. Sovelluksia ei tarvitse ostaa ja asentaa, eikä nurkkiin kerry turhia CD-levyjä.

Synkronointi

Jatka opiskelua samasta kohdasta.

Chrome-laitteella sähköpostit, kotitehtävät ja ryhmätyöt ovat turvallisesti tallessa pilvipalvelussa, jossa niitä voi käyttää mistä tahansa. Ei siis hätää, vaikka oppilas jättäisi Chrome-laitteensa kouluun: töitä voi jatkaa samasta kohdasta toisella tietokoneella.

Sivun alkuun

Hallinta

Selainpohjainen hallintakonsoli helpottaa käyttäjien ja laitteiden keskitettyä käyttöönottoa.

Luo käyttäjäryhmiä

Sovella käytäntöjä, sovelluksia ja asetuksia eri käyttäjäryhmille. Määritä käyttäjäryhmiä luokka-asteen tai oppiaineen perusteella. Käsittele oppilaat ja opettajat erikseen.

Esiasenna ja kiellä sovelluksia

Kiellä, salli tai esiasenna sovelluksia, laajennuksia ja URL-osoitteita.

Seuraa laitteita

Saat määritys- ja käyttötietoja osoittamalla laitteet tiettyjen oppilaiden tai opettajien käyttöön.

Hallinnoi käyttäjiä

Hallinnoi Chrome-laitteiden käyttöä: estä ulkopuolisia käyttäjiä kirjautumasta sisään, poista vierailukäyttömahdollisuus tai määritä laite esimerkiksi vain opettajien käyttöön.

Hallinnoi verkon käyttöä

Aseta verkon ja välityspalvelimen asetukset, jotta käyttäjät pääsevät käyttämään verkkoa nopeasti palomuurien ja verkkosuodattimien suojassa.

Muokkaa käyttöominaisuuksia

Aseta kaikille tietokoneille haluamasi käyttöasetukset, kuten kirjanmerkkien ja sovellusten synkronointi. Voit myös räätälöidä Chrome-laitteille koulun oman työpöytäteeman.

Sivun alkuun

Chromebookin käyttö

Chromebookin käyttö on helppoa ja intuitiivista. Chromebookit käyttävät Chrome-käyttöjärjestelmää, joka muistuttaa tuttua Chrome-selainta. Laitteiden käyttöä ei tarvitse opettaa erikseen. Teknisen tuen antamiseen ei kulu aikaa.

 • Käynnistä

  Käynnistä laite avaamalla sen kansi tai painamalla virtapainiketta. Chromebook käynnistyy ja on valmis verkon selaamiseen 8 sekunnissa.

 • Kirjaudu sisään

  Oppilaat voivat jakaa Chromebookin ja silti käyttää kaikkia omia asetuksiaan ja sovelluksiaan kirjautumalla sisään. Järjestelmänvalvoja voi poistaa incognito-selaamisen (vierailijatila) käytöstä.

 • Sovellusluettelo

  Oppilaat käyttävät sovelluksia, kirjanmerkkejä ja selaushistoriaa Uusi välilehti -sivun kautta. Chrome-omniboxin kautta voit avata URL-osoitteen, tehdä haun tai siirtyä kirjanmerkkiin. Nopeasti.

 • Google Apps

  Oppilaat voivat tehdä yhdessä esityksen, kirjoittaa tutkielman tai laatia kaavion. Kaikki tarvittavat toiminnot löytyvät Google Apps for Education -sovelluspaketista (valinnainen). Videokeskustelu Gmailissa tai sivuston käännös tapahtuvat yhdellä klikkauksella.

 • Opetustyökalut

  Opettajat voivat selata Chrome Web Storea tai hakea palvelusta lempisovelluksiaan tai löytää uusia suosikkeja oppituntien avuksi.

 • Asetukset-valikko

  Oppilaat voivat ottaa käyttöön 3G-yhteyden (valinnainen ominaisuus) kotimatkalla tai tarkkailla akun varausta. Oppilaat voivat muokata asetuksia jakoavainvalikon kautta. Järjestelmänvalvojat voivat hallita asetuksia selainpohjaisen hallintakonsolin avulla.

Sivun alkuun