GoogleAnalytics

Sosiaalinen vuorovaikutus

Vain jaettu sisältö voi voittaa. Kun julkaiset uutta sisältöä, vain tavallisten kanavan alkupään tietojen, kuten yksittäisten kävijöiden tietojen mittaaminen ei riitä. Yhdistämällä sosiaalisia ja sisällöllisiä siltoja liikenteeseen yhteisön luominen on määrätietoista, ja sisällön maksuton jakaminen lisääntyy niin sivustolla kuin sen ulkopuolellakin.

Yleiskatsaus

Voit seurata sisältösi jakamista sekä verkkosivustollasi että ulkoisilla sosiaalisen median sivustoilla. Sosiaaliset laajennukset -raporteista ja Lähteet- ja Sivut-raporttien Toiminto-stream-välilehdeltä näet sivuston ulkopuoliset toiminnot ja keskustelut.

Tietoja sivuston sitoutumisesta saat Sosiaaliset laajennukset -raporteista

Jos sivustossasi on Googlen +1-painike ja Facebookin Tykkää-painike, on tärkeää tietää, mitä painiketta klikataan ja mille sisällölle. Jos esimerkiksi julkaiset sivustossasi artikkeleita, haluat tietää, mitä artikkeleita jaetaan eniten sekä mihin sosiaalisiin verkostoihin niitä jaetaan (esimerkiksi Google+ tai Facebook). Näiden tietojen avulla voit luoda enemmän sellaista sisältöä, jota kävijäsi suosivat ja poistaa ominaisuuksia, joita ei käytetä.

Näet lisäksi, miten yhteisöt käyttävät sisältöäsi sivustosi ulkopuolella ja miten viestisi jatkavat kulkuaan sosiaalisen median alustoissa.

Miten se toimii?

Jos käytät sivustollasi +1-painikkeita, Google Analytics raportoi automaattisesti kävijöiltä tulleen +1-toiminnan sivukohtaisesti. Jos käytät AddThis- ja ShareThis-laajennuksia, myös ne raportoivat sivulla tapahtuvat sosiaalisen median toiminnot automaattisesti. Myös muita sosiaalisen median laajennuksia voidaan helposti ohjata raportoimaan Google Analyticsiin.

  • Mittaa ja vertaile erilaisia sosiaalisen median toimintotyyppejä
  • Katso millä sivuilla sosiaalisia toimintoja käytetään ja luo enemmän samankaltaista sisältöä

Mistä se löytyy?

Jakaminen-raportit löytyvät Normaali raportointi ‑välilehdeltä kohdasta Liikenteen lähteet > Sosiaalinen > Sosiaalisen median laajennukset.

Toiminto-streamin avulla näet sivuston ulkopuolisen toiminnan

Ihmiset sitoutuvat sosiaalisten verkostojen sisältöön, jakavat sitä ja keskustelevat siitä yhä enemmän. Vuorovaikutuksesta sisällön kanssa yli 80 prosenttia tapahtuu muissa sivustoissa kuin sisällön omistajan sivustossa. On siis todennäköistä, että useimmat ihmiset saavat tietää blogiteksteistäsi, videoistasi ja artikkeleistasi muissa sivustoissa kuin omassasi ja myös käyttävät niitä muualla.

Yleensä ihmiset näkevät videosi tai blogitekstisi ja jakavat sen, koska se on kiinnostava, innoittava tai kiistanalainen. Google Analyticsin Toiminto-stream-välilehdessä näkyvät heidän jakamansa URL-osoitteet, miten ja missä ne jaettiin (esim. Google+ -palvelun jaa uudelleen-, julkaise- tai kommentoi-toiminnolla), sekä mitä he sanoivat.

  • Havaitse missä kaikkialla sisältöäsi on sivustosi ulkopuolella ja miten yleisö suhtautuu siihen.
  • Opi tuntemaan, miten sisältö ja käsiteltävä asia sitouttavat yleisöjä sivuston ulkopuolella ja hyödynnä tietoja uuden sisällön suunnittelussa.
  • Määritä, mikä on paras tapa hyödyntää yhteisöjen hallintaa, asiakastukea tai verkkomarkkinointiresursseja.

Miten se toimii?

Toiminto-stream on URL-osoitteeseen perustuva menetelmä, jolla seurataan sivuston ulkopuolelle suuntautuvaa vuorovaikutusta, kuten kirjanmerkkejä, kommentointia ja jakamista. Se tunnistaa, kun sisältöäsi jaetaan tai siihen kohdistuu jokin muu sosiaalisen median toiminto sosiaalisen median tietojen keskuksen yhteisöissä tai sivustoissa.

Mistä se löytyy?

Toiminto-stream löytyy Normaali raportointi ‑välilehdeltä kohdasta Liikenteen lähteet > Sosiaalinen > Lähteet ja klikkaamalla Toiminto-stream-välilehteä.