Miten autamme sinua estämään identiteettivarkauden

Google käyttää eri tekniikoita käyttäjien suojaamiseen identiteettivarkaudelta verkossa ja Google-tilien pitämiseen turvassa.

Kaksivaiheinen vahvistus

Lisäksi tarjoamme kaksivaiheisen vahvistuksen, jolla Google-tilin suojausta on mahdollista parantaa entisestään. Sen avulla Google-tilin käyttöön tarvitaan salasanan lisäksi vahvistuskoodi, mikä tehostaa tilin suojausta. Vaikka hyökkääjä murtaisi tai arvaisi salasanasi tai saisi sen muulla tavalla tietoonsa, hän ei voi kirjautua tiliisi ilman matkapuhelimeesi lähetettävää vahvistuskoodia. Tarjoamme kaksivaiheisen vahvistuksen yli 50 kielellä 175 maassa. Saat lisätietoja kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönotosta täältä.

Salaus

Google suojaa henkilökohtaisia tietojasi hyökkäyksiltä ja kaappaamiselta monin eri tavoin. Tietokoneen ja Googlen välinen Gmail-yhteys salataan oletuksena, mikä auttaa suojaamaan sinun ja Googlen välistä verkkoliikennettä ulkopuolisilta. Tämä suojaus, eli käyttökerran laajuinen SSL-salaus, on oletuksena käytössä, kun olet kirjautuneena Google Driveen ja moniin muihin palveluihin.

Varoitukset tilin epäilyttävistä tapahtumista

Olemme lähettäneet varoituksia käyttäjille, joiden Google-tilissä on ilmennyt epätavallista toimintaa, esimerkiksi silloin, kun tiliin on kirjauduttu lyhyen ajan kuluessa monista eri maista. Tilin epätavallisesta käytöstä on ilmoitettu Gmailin postilaatikossa. Lisäksi vaadimme käyttäjiä vaihtamaan salasanansa, jos uskomme tilin turvallisuuden vaarantuneen.

Sähköpostin todennus

Väärinkäytösten estämiseksi ja roskapostin torjumiseksi Gmailissa käytetään sähköpostin todennusta. Sen avulla varmistetaan, onko viesti todella lähetetty osoitteesta, joka esitetään lähettäjän osoitteena. Kaikkia Gmailin aktiivisia käyttäjiä – sekä muita, joihin he ovat yhteydessä – suojataan automaattisesti uhkilta, jotka voivat vaikuttaa henkilökohtaisiin ja taloudellisiin tietoihin.

Roskapostisuojaus

Gmail suojaa sinua roskapostilta ja haitalliselta sähköpostilta. Gmail käsittelee päivittäin miljardeja viestejä ja suojaa käyttäjiä uskomattoman tehokkaasti – alle 1 % Gmailissa liikkuvasta roskapostista toimitetaan käyttäjille. Kun roskapostin lähettäjä käyttää uudentyyppisiä roskaviestejä, järjestelmämme tunnistavat ne ja estävät usein muutamassa minuutissa niiden toimituksen Google-tileihin. Näin roskaviestien kautta on vaikeampaa aiheuttaa tietokoneelle vahinkoa tai varastaa käyttäjien henkilökohtaisia tietoja.