Löydä sopivat sisällöt iän mukaan

Kuten hyvin tiedämme, verkko sisältää valtavasti tietoa. Osa sisällöstä sopii koko perheelle, mutta osa on vain aikuisille sopivaa. Työkalut kuten SafeSearch ja YouTuben Suojattu tila auttavat suodattamaan haitallisen sisällön etukäteen, ja raportointityökalumme mahdollistavat loukkaavasta materiaalista ilmoittamisen.

Google on määrittänyt tarkasti käytännöt ja yhteisön ehdot, joiden mukaisesti palvelujamme voi käyttää. Jos huomaat ohjeitamme rikkovaa sisältöä tai toimintaa Googlen palveluissa, kuten YouTubessa, Bloggerissa, Google+:ssa tai Google Playssa, voit ilmoittaa siitä helposti, ja tarkistamme asian.

Esimerkiksi Google Playn sovelluskehittäjien tulee luokitella sovelluksensa Google Playn luokitusjärjestelmän mukaisesti. Jos sovellus on luokiteltu väärin tai sisältää epäsopivaa sisältöä, voit ilmoittaa sen tarkistettavaksi. Me tutkimme asian ja poistamme tarvittaessa sovelluksen, jos se loukkaa käytäntöjämme.

YouTuben käytäntöasiantuntijamme tarkistavat videoilmoituksia vuorokauden ympäri viikon jokaisena päivänä. Jos video loukkaa yhteisön sääntöjä, se poistetaan sivustolta. Jos video ei sovi kaikille katsojille, videolle voidaan asettaa ikärajoitus, jotta nuoret käyttäjät eivät voi katsoa sitä. Lisäksi YouTuben yhteistyökumppaneiden tulee luokitella vain aikuisille sopiva sisältö, kun he lataavat videoita Ohjelmat- tai Elokuvat-osioomme.

Ja tässä on vain jäävuoren huippu. Tutustu sivupalkin tietoturvaominaisuuksiin ja lue lisää siitä, miten koko perheesi voi seikkailla turvallisesti verkossa.

Turvallisuustyökalut

Tutustu Googlen turvallisuusominaisuuksiin, jotka säätelevät perheellesi verkossa näytettäviä sisältöjä.

Google-haku

Ilmoita asiattomista SafeSearch-tuloksista

Jos huomaat vain aikuisille sopivan SafeSearch-hakutuloksen, ilmoita siitä meille. Pyrimme jatkuvasti parantamaan sisältösuodattimia, ja palautteesi auttaa meitä kehittämään SafeSearchiä entistä turvallisemmaksi.

Lisätietoja

Klikkaa sopimatonta kuvaa hakutuloksissa, niin näet lisää vaihtoehtoja.

Valitse kuvatulospaneelin oikeassa alakulmassa Lähetä palautetta.

YouTube

Arveluttavasta sisällöstä ilmoittaminen

Sisältöasiantuntijamme työskentelevät vuorokauden ympäri, jotta voimme suojata perheesi haitalliselta sisällöltä YouTubessa. Jos kohtaat sisältöä tai toimintaa, jonka uskot rikkovan YouTuben yhteisön sääntöjä, voit ilmoittaa siitä meille. Jos toteamme videon rikkovan sääntöjä, se poistetaan sivustolta. Jos video ei riko sääntöjä, mutta sisältö ei sovi kaikille katsojille, voimme rajoittaa sen katseluikää. Näin nuorimmat käyttäjät eivät näe sisältöä.

Lisätietoja

Voit tehdä ilmoituksen videosta klikkaamalla videosoittimen alapuoleista lippupainiketta.

Valitse syy, jonka takia video mielestäsi rikkoo sääntöjämme.

Anna myös lisätietoja, jotka voivat auttaa tarkistustiimiä päätöksessään.

Ilmoitukset tehdään nimettömästi, mutta työkalun käyttäminen edellyttää sisäänkirjautumista.

Saat ohjeet kommenttia tai kanavaa koskevan ilmoituksen tekemiseen ohjekeskuksesta.

Google+

Loukkaavasta sisällöstä ilmoittaminen

Voit ilmoittaa Google+ -palvelun asiattomista kommenteista tai viesteistä myös mobiililaitteilla. Google+:n sisältökäytännöt määrittelevät sivustolle sopivan käytöksen selkeästi, joten voit ilmoittaa käytäntöä rikkovasta sisällöstä meille. Tarkistamme ilmoituksia ympäri vuorokauden ja poistamme tarvittaessa sisältöä sekä rajoitamme tai suljemme käytäntöä rikkovien käyttäjien tilejä.

Lisätietoja

Voit tehdä ilmoituksen viestistä klikkaamalla sen oikeassa yläkulmassa näkyvää nuolta. Valitse sitten Ilmoita roskasisällöstä tai väärinkäytöksestä.

Avautuvassa valikossa voit ilmoittaa syyn, jonka takia teet ilmoituksen.

Kun olet lähettänyt ilmoituksen, viestin vieressä näytetään punainen lippu. Voit peruuttaa ilmoituksen klikkaamalla lippua.

Voit tehdä ilmoituksen kommentista siirtämällä hiiren osoittimen sen päälle ja klikkaamalla harmaata lippua, joka tulee näkyviin.

Google+

Pidä Hangouts turvallisena kaikille

Haluamme, että Hangouts-palvelua on aina hauska käyttää. Jos kohtaat sisältöä tai käytöstä, joka rikkoo Google+:n sisältö- ja toimintakäytäntöä, voit tehdä siitä meille ilmoituksen. Käytännöt ovat tärkeitä, jotta Google+ on jatkossakin turvallinen ja positiivinen paikka kaikille. Voimme siksi poistaa sisältöä ja rajoittaa tai sulkea käytäntöjä rikkovien käyttäjien tilejä. Voit myös estää Hangout-käyttäjän, jos et halua enää nähdä häntä.

Lisätietoja

Jos haluat estää käyttäjän Hangoutissa, vie hiiren osoitin hänen videopikkukuvansa päälle.

Klikkaa hylkäyskuvaketta.

Jos haluat estää käyttäjän pysyvästi Hangoutissa, valitse Poista pysyvästi -ruutu ja valitse sitten Valmis.

Blogger

Auta pitämään blogit turvallisina kaikille

Bloggerissa julkaistavalle sisällölle on määritetty selkeät ohjeet. Jos löydät Bloggerin sisältökäytäntöä rikkovaa sisältöä, voit merkitä sen tarkistettavaksi. Kaikki käytäntöämme loukkaava sisältö poistetaan. Jos sisältö ei loukkaa käytäntöjämme, mutta voi olla epäsopivaa joillekin käyttäjille, näytämme ennen sitä varoitussivun.

Lisätietoja

Jos haluat tehdä ilmoituksen sisällöstä, lue ohjeartikkeli täällä.

Valitse sivun alareunassa väärinkäytöksen tyyppi, niin pääset oikeaan yhteydenottolomakkeeseen.

Täytä pyydetyt tiedot ja valitse Lähetä.

Jos selaat parhaillaan blogia, josta haluat tehdä ilmoituksen, klikkaa sivun yläreunan avattavaa Lisää-valikkoa.

Valitse sitten Ilmoita väärinkäytöstä ja noudata ohjeita, niin voit ilmoittaa Bloggerille sivun sisällöstä.

Google Play

Lapsilukon avulla voit suodattaa sovelluksia sisällön ikärajoituksien perusteella.

Lapsilukon avulla voit asettaa rajoituksia Google Playsta ladattaville tai ostettaville sisällöille. Näin löydät sopivaa sisältöä itsellesi ja perheellesi.

Lisätietoja

Avaa Play Kauppa -sovellus laitteellasi.

Napauta vasemmassa yläkulmassa valikkokuvaketta.

Napauta Asetukset.

Napauta Lapsilukko.

Ota Lapsilukko käyttöön.

Luo PIN-koodi.

Valitse Sovellukset ja pelit.

Valitse ikäraja.

YouTube

Sopimattoman sisällön suodattimet

Jos et halua nähdä vain aikuisille sopivaa tai ikärajoitettua sisältöä YouTubessa, vieritä minkä tahansa YouTube-sivun alareunaan ja ota Suojattu tila käyttöön. Suojattu tila suodattaa mahdollisesti sopimatonta sisältöä hausta, aiheeseen liittyvistä videoista, soittolistoista, ohjelmista ja elokuvista.

Lisätietoja

Vieritä minkä tahansa YouTube-sivun alareunaan ja klikkaa avattavaa valikkoa Turvallisuus-osiossa.

Ota Suojattu tila käyttöön tai pois käytöstä valitsemalla Ota käyttöön tai Poista käytöstä.

Jos haluat lukita asetuksen, kirjaudu Google-tiliisi.

Kun olet kirjautunut sisään, voit halutessasi lukita asetuksen.

Google-haku

Aseta ja unohda. Pidä Suojattu tila lukittuna.

Jos haluat pitää Suojatun tilan käytössä jatkuvasti, voit lukita sen. Tämän jälkeen sinut kirjataan aina YouTubessa Suojattuun tilaan kyseisellä selaimella.

Lisätietoja

Ota Suojattu tila käyttöön tai pois käytöstä valitsemalla Ota käyttöön tai Poista käytöstä.

Jos haluat lukita asetuksen, kirjaudu Google-tiliisi.

Kun olet kirjautunut sisään, voit halutessasi lukita asetuksen.

Google Play

Estä tahattomat ja ei-toivotut ostokset

Voit osaltasi estää tahattomat ostokset Google Playssa vaatimalla tietojen, kuten salasanan, antamista ennen ostosten tekemistä.

Lisätietoja

Avaa Play Kauppa -sovellus laitteellasi.

Napauta vasemmassa yläkulmassa valikkokuvaketta.

Napauta Asetukset.

Napauta Vaadi ostosten todennus.

Valitse sinulle parhaiten sopiva vaihtoehto. Jos sinulla on lapsia tai aiot jakaa laitteesi, suosittelemme käyttämään todennusta kaikille Google Play -ostoksille laitteellasi.

Lisää turvallisuustyökaluja