Pidä henkilötietosi oikeissa käsissä

Jokaista asiaa ei ole tarpeen kuuluttaa torilla. On tärkeää harkita aina ennen viestin julkaisemista, koska julkiset sisällöt on mahdollista kopioida, jakaa toisaalla ja levittää ympäri maailmaa. Puhu perheellesi henkilötietojen turvaamisesta ja opeta heidät jakamaan haluamansa sisällöt oikein sekä suojaamaan muut tiedot. Joidenkin palveluiden, kuten Google+:n, jakoasetukset ovat tiukemmat nuorille kuin aikuisille käyttäjille, mutta useimmiten palvelut voi myös sovittaa kunkin perheenjäsenen tarpeisiin. Puhu perheesi kanssa siitä, mitä voi jakaa julkisesti, mitä pitää vain ystävien tiedossa ja mitä omana tietona.

Turvallisuustyökalut

Tutustu Googlen turvallisuustyökaluihin, joiden avulla perheesi voi huolehtia verkkomaineestaan.

YouTube

YouTube-kommenttien hallinnointi

Jos käyttäjä lisää videoidesi tai kanavasi yhteyteen epämieluisia kommentteja, voit estää hänet YouTubessa. Tämän jälkeen käyttäjä ei voi kommentoida sisältöjäsi tai lähettää sinulle yksityisviestejä.

Lisätietoja

Jos haluat estää käyttäjän YouTubessa, käy hänen kanavasivullaan, jonka URL-osoite on muotoa www.youtube.com/user/NIMI.

Klikkaa sivun Tietoja-välilehdellä lippukuvaketta.

Valitse Estä käyttäjä.

YouTube

Jaa videosi juuri oikealle yleisölle

Haluatpa pitää videosi yksityisenä, jakaa ne ystäviesi kanssa tai koko maailmalle, löydät palvelustamme oikean yksityisyysasetuksen. YouTube-videot ovat oletusarvoisesti julkisia, mutta voit muuttaa yksityisyysasetuksen helposti lähetyksen aikana. Jos muutat mielesi myöhemmin, voit myös muuttaa aiemmin lähetettyjen videoiden asetuksia.

Lisätietoja

Jos haluat muuttaa yksityisyysasetuksia, siirry Videonhallintaohjelmaan.

Etsi haluamasi video ja klikkaa Muokkaa-painiketta.

Siirry avattavaan Yksityisyysasetukset-valikkoon.

Jos haluat jakaa videon kaikille, valitse Julkinen. Jos haluat jakaa videon käyttäjille, joilla on sen suora linkki, valitse Ei luettelossa. Jos haluat jakaa videon vain valitsemillesi käyttäjille, valitse Yksityinen.

Klikkaa Tallenna muutokset -painiketta.

Google+

Ei-toivottujen kommenttien ja tunnisteiden estäminen

Jos et halua nähdä käyttäjän kommentteja Google+:ssa, voit estää hänet siirtymällä hänen profiiliinsa ja valitsemalla Tee ilmoitus käyttäjästä [nimi] tai estä hänet. Voit myös ohittaa viestejä, jolloin ne eivät enää näy streamissasi.

Lisätietoja

Jos haluat estää käyttäjän tietokoneellasi, siirry hänen profiiliinsa.

Valitse sivun reunassa Tee ilmoitus käyttäjästä [nimi] tai estä hänet.

Vahvista, että haluat estää käyttäjän.

Google+

Valitse, kenen päivityksiä näytetään streamissasi

Mitä tehdä, jos joku lisää sinut piireihinsä, mutta et halua olla yhteydessä häneen? Jos et halua estää käyttäjää, voit ohittaa hänet. Sinulle ei lähetetä ilmoituksia ohitetuilta käyttäjiltä eikä heidän sivuiltaan.

Lisätietoja

Avaa Google+.

Siirry käyttäjän profiilisivulle.

Klikkaa profiilikuvan ja tietojen alla näkyvää nuolta.

Valitse Ohita [käyttäjä/sivu].

YouTube

Videokeskusteluiden hallinta

YouTube-kanavasi kommentteja on helppo hallita. Voit poistaa kommentteja, estää tiettyjä käyttäjiä kommentoimasta tai tarkistaa valitsemiasi avainsanoja sisältävät kommentit ennen julkaisua.

Lisätietoja

Kun haluat hallinnoida kommentteja, klikkaa kommentin oikeassa yläkulmassa näytettävää nuolta, niin näet eri vaihtoehdot.

Poista kommentti YouTubesta valitsemalla Poista.

Jos haluat estää käyttäjää kommentoimasta videoitasi ja kanavaasi, valitse Anna porttikielto kanavalle.

Voit myös poistaa kommentoinnin käytöstä tai valita niiden tarkistamisen ennen julkaisua Kommenttiasetuksissa.

Kommenttiasetuksissa voit myös määrittää suodattimia kanavasi kommentoijille. Tiettyjä sanoja sisältävät kommentit voi myös estää.

Lisää turvallisuustyökaluja