Amazonin allas, Brasilia

Kulje Amazonin halki

Tutustu Amazoniin


Outreach-tiimit kutsuttiin Amazonin altaalle kuvaamaan Rio Negron -luonnonsuojelualueen jokia, metsiä ja yhteisöjä maan tasolta. Kuvat julkaistiin Google Mapsin Street View'ssa 21.3.2012, jolloin vietettiin myös maailman metsäpäivää.

Hanke toteutettiin yhteistyössä Amazonin altaan kestävän kehityksen säätiön (FAS) kanssa. Kyseessä on paikallinen ei-kaupallinen luonnonsuojelujärjestö, joka kutsui Googlen alueelle. Käytimme kolmipyöräistä Street View -polkupyörää, jolla kuvattiin jokimaisemaa myös veneen kannella, sekä kolmijalallista kalansilmäobjektiivilla varustettua kameraa, jolla kuvataan yleensä yritysten sisätiloja. Niillä kuvattiin sekä maisemia että paikallista yhteisöä.

Kuvasimme Rio Negroa, polkua Amazonin sademetsässä ja viittä joen ääressä elävää yhteisöä. Voit tutustua näihin kuviin kaikessa rauhassa jäljempänä olevassa galleriassa.

Google ja FAS ovat iloisia, että näin niin tutkijat, tiedemiehet kuin nojatuolimatkailijatkin voivat saada lisätietoja Amazonista. Tämä auttaa ymmärtämään, miten Amazonin paikalliset yhteisöt pyrkivät säilyttämään tämän ainutlaatuisen ympäristön tuleville sukupolville.

Ilmoitus Amazonin altaan kestävän kehityksen säätiöltä: Rio Negron kestävän kehityksen suojelualue on Amazonaksen osavaltion vuonna 2008 perustama suojeluyksikkö, jonka tavoitteena on suojella alueen ympäristöä ja yhteisöjä. Suojelualueen hallinnosta vastaa Amazonaksen osavaltion ympäristön ja kestävän kehityksen ministeriön (SDS/AM) alaisuudessa toimiva suojelualueiden osavaltiokeskus (CEUC). Muiden kuin alueen asukkaiden pääsyä alueelle hallinnoivat Amazonaksen osavaltion viranomaiset. Lisätietoja on CEUC:n verkkosivustossa.

Lisätietoja
Tutustu Street View -näkymässä

Lähde retkelle Amazonille Google Mapsissa

Tutustu muihin näkymiin Amazonista

Tutustu Street View -näkymässä