ᐃᖃᓗᐃᑦ

Iqaluit, Kanada

Tutustu Kanadan arktisiin alueisiin

Missä ihmeessä on Iqaluit?

ᓱᑯᑦᑎᐊᓃᒃᑲᓗᐊᕐᖓᑦ ᐃᖃᓗᐃᑦ?

Kulje Kanadan arktisten alueiden lumisilla reiteillä

ᐱᓱᕝᕕᒋᓗᒋᑦ ᐊᐳᑏᑦ ᐊᖅᑯᑎᖏᑦ ᐅᑭᐅᖅᑕᖅᑐᒥ ᑲᓇᑕᒥ

 
 

Lähde opastetulle kierrokselle

ᕿᒥᕐᕈᒍᓐᓇᖅᑕᐃᑦ ᓂᐱᓕᐅᕐᓯᒪᔪᒥᒃ ᑐᓴᕋᓐᓈᓯᓐᓈᕐᓗᑎᑦ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 • Tervetuloa Iqaluitiin
 • Koiravaljakkoseikkailu
 • Löytöretkeilijöiden historia

Tutustu Iqaluitin valjakkokoiriin

"Täällä pohjoisessa tavataan sanoa, että maisema on pitkälti sama, ellet ole valjakon johtokoira." – Chris Kalluk, vapaaehtoinen Trekker-kuvaaja

ᑕᑯᔭᕆᐅᕐᓗᒋᑦ ᕿᒧᔅᓰᑦ ᐃᖃᓗᓐᓂ

Kanadan pohjoisia alueita kartoittamassa

ᓇᓗᓇᐃᒃᑯᓯᕐᓗᒍ ᓄᓇᙳᐊᒥ ᐅᑭᐅᖅᑕᖅᑐᖅ ᑲᓇᑕᒥ

 • Retkeilemässä Kanadan arktisilla alueilla

  Näyttääkö uuteen Trekker-selkäreppuun kiinnitetty kamera tutulta? Siinä käytetään samaa teknologiaa kuin Street View -autoissa. Trekkerillä voi kuvata paikkoja, joihin pääsee vain jalan, kuten Iqaluitin jäisille teille. Nunavutilainen Chris Kalluk kutsui Google Mapsin työryhmän akrtiseen Kanadaan parantamaan alueen karttaa verkossa. Google Earth Outreach -tiimi opetti Chrisille kuvauslaitteiden käyttöä, jotta hän voisi jatkaa muiden paikallisten yhteisöjen kuvaamista.

 • Yhteisölähtöistä kartoitusta

  Usein paras tapa parantaa karttaa on hyödyntää paikallisten asukkaiden tietämystä. Inuit Land Claims -sopimusta noudattaen NGO Nunavut Tunngavik Inc. ja Iqaluitin hallitus perustivat yhteisöllisen MapUp-hankkeen, jossa vapaaehtoiset lähettivät päivityksiä Iqaluitin karttaan Google Map Makerin avulla. Niin lukiolaiset kuin yhteisön vanhimmatkin lisäsivät teitä, rakennuksia, jokia ja järviä Google Mapsiin. Nyt Iqaluitissa vierailevat löytävät tärkeät maamerkit kartalta, kuten Nunavutin parlamenttitalon ja Hudson’s Bay Companyn toimipaikan.

 • Tapaaminen yhteisön vanhimpien kanssa

  Toimimalla yhdessä Nunavutin viranomaisten ja Iqaluitin kaupunginvaltuuston kanssa kartoitustiimi pystyi kertomaan työstään Iqaluitin yhteisön vanhimmille. Tiimi esitteli kartan parannussuunnitelmat ja kertoi Trekker-tekniikasta aterialla, jolla tarjottiin hyljettä, karibua ja nieriää. Vanhimmat puolestaan kertoivat, miten inuiittimetsästäjät ovat perinteisesti suunnistaneet alueella ilman karttaa.

Google Maps -retket: Iqaluit

ᒎᒍᓪ ᓄᓇᙳᐊᓕᕆᔩᑦ ᐱᓱᕋᔭᑉᐳᑦ: ᐃᖃᓗᓐᓂ