Churchill, Kanada

Jääkarhujen pääkaupunki

Tutustu Churchilliin


Mikään ei vedä vertoja sille voiman ja haavoittuvuuden tunteelle, kun on kasvokkain jääkarhun kanssa. –Karin Tuxen-Bettman, Google Earth Outreach

Kun ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät yhä selvemmin, yksi tapa seurata ympäristössä tapahtuvia muutoksia ovat jääkarhut. Kanadan Churchillissa lämpenemisen vaikutukset maailmaan näkyvät selvästi. Tässä rauhallisessa Hudsoninlahden länsirannalla olevassa kaupungissa jääkarhut ja ihmiset elävät rinta rinnan, kunnes lahden jäädyttyä jääkarhut lähtevät saalistamaan pääravintoaan hylkeitä.

Kun jäät lämpimämpinä kuukausina sulavat, jääkarhut joutuvat siirtymään rannalle. Vaikka ilmastonmuutos saattaa vaikuttaa vähittäiselle ja monesti hankalasti havaittavalle prosessille, sen vaikutus jääkarhujen pääkaupunkiin on konkreettinen. Ilmastonmuutoksen vuoksi lahti Churchillissa on jäässä lyhyemmän ajan, joten jääkarhuille jää neljä viikkoa vähemmän saalistusaikaa.

Näiden mahtavien eläinten asiaa edistävä Polar Bears International -järjestö kutsui Googlen tälle retkelle Kanadan arktisille alueille taltioimaan harvinaisia kuvia jääkarhuista. PBI, Earth-hyväntekeväisyys ja Google Maps ovat yhdessä kuvanneet Churchillia ja Wapuskin kansallispuistoa ja niiden lähialueita Street View'ta varten. Näin edistetään PBI:n valistus- ja kampanjointihankkeita maailmassa.

Street View'ssa voit kokea, millaista elämä on tundralla. Jatka lukemista, niin saat lisätietoja jääkarhuista ja niiden elinympäristöstä sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Kerromme myös, miten PBI edistää jääkarhujen suojeluhankkeita.

Lisätietoja
Tutustu Google Mapsissa

Lähde retkelle Churchilliin Google Mapsissa

Tutustu muihin näkymiin Churchillista

Tutustu Street View -näkymässä