Grand Canyon, Yhdysvallat

Lähde retkelle luonnonihmeen pariin

Tutustu Grand Canyoniin


Grand Canyon oli ensimmäinen Street View'n Trekkerillä kuvattu kokoelma. Trekker on Googlen uusin kuvauslaite. Se on selässä kannettava reppujärjestelmä, jolla voidaan kuvata paikkoja, joihin pääsee vain jalan. Mahdollisuus suorittaa Street View -kuvauksia kaukaisissa ja vaikeakulkuisissa paikoissa, kuten Grand Canyonissa, tuo tällaisten paikkojen kauneuden ja menneisyyden koko maailman ulottuville.

Grand Canyonin karu maasto, solat ja jyrkät polut luovat täydelliset puitteet Trekkerin toimintojen esittelemiseen. Tällaiset kapeat reitit ovat Street View'ssa perinteisesti käytettyjen autojen, kolmipyöräisten polkupyörien ja kärryjen ulottumattomissa. Trekker-selkäreppujen avulla niiden kuvaaminen kuitenkin onnistuu. Trekker on pienen kokonsa ansiosta vaivaton ja helppokäyttöinen. Se ottaa automaattisesti kuvia käyttäjän kävellessä. Trekkeriä käytetään Android-laitteella. Sen maston päässä on 15 eri kulmaan suunnattua objektiivia, joiden avulla voidaan luoda 360 asteen panoraamanäkymä.

Kuvaukseen osallistui kymmenen Googlen työntekijää, joiden käytettävissä oli viisi Trekkeriä. Tiimiltä vei noin kolme päivää kuvata kattavasti Grand Canyonin eteläreunan tärkeimmät reitit. Kaksi Trekker-tiimiä patikoi Bright Angel -reitillä ja leiriytyi yöksi Phantom Ranchille. Seuraavana päivänä he jatkoivat South Kaibab -reitillä. Loput kolme Trekker-tiimiä jäivät Grand Canyonin harjalle ottamaan kuvia reunalta sekä South Rim -reitiltä. Googlen tiimi kävi myös kuvaamassa Arizonan suurta meteoriittikraatteria, joka on Grand Canyonin kansallispuiston välittömässä läheisyydessä.

Jotta Google Maps olisi jatkossakin mahdollisimman kattava ja tarkka, haluamme viedä Trekkerin muihinkin paikkoihin, joihin pääsee vain jalan. Odotamme innolla, että voimme julkaista uusia kokoelmia ainutlaatuisista paikoista eri puolilta maailmaa aina metsäpoluista muinaisten linnojen porraskäytäviin.

Lisätietoja
Tutustu Street View -näkymässä

Lähde retkelle Grand Canyoniin Google Mapsissa

Tutustu muihin näkymiin Grand Canyonista

Tutustu Street View -näkymässä