Nasan

Kennedyn avaruuskeskus, Yhdysvallat

Tutustu avaruustekniikkaan NASAn kanssa

Tutustu Nasan Kennedyn avaruuskeskukseen


Viidenkymmenen vuoden ajan Nasan Kennedyn avaruuskeskus Floridassa on ollut avaruusteknologian ja -toiminnan kotipaikka. Lukuisat avaruudesta kiinnostuneet (mukaan lukien allekirjoittanut) ovat lapsuudesta asti haaveilleet pääsevänsä näkemään avaruussukkulan läheltä ja kävelemään astronauttien jalanjäljissä. Nyt Nasan ja Street View -palvelun yhteistyöprojektin ansiosta käyttäjät kaikkialta maailmasta voivat matkata ulkoavaruuden porteille. He voivat seurata, miten Kennedyn avaruuskeskus muuttuu montaa tarkoitusta palvelevaksi laukaisukeskukseksi, jossa tehdään avaruusinnovaatioita myös tulevina 50 vuonna. Kyseessä on toistaiseksi suurin Street View -erikoiskokoelma. Eri tiloista on kaikkiaan 6 000 panoraamakuvaa, ja näin se palvelee tehtäväämme dokumentoida maailman hämmästyttävimmät paikat.

Internetin käyttäjät voivat nyt esimerkiksi tutustua kuviin avaruussukkulan laukaisualustasta, Vehicle Assembly Buildingista ja laukaisuhuoneesta 4. Katso alas valtavan laukaisualustan huipulta ja tuijota Vehicle Assembly Buildingin korkealle kohoavaan kattoon (joka on korkeampi kuin Vapaudenpatsas). Koe läheltä avaruussukkulan päämoottorit, joiden työntövoima on 1,8 MN. Ja vaikka ne on äskettäin poistettu käytöstä, Street View'ssa voit edelleen tarkastella läheltä Atlantis- ja Endeavour-avaruussukkuloita. Näiden näkymien ansiosta kuka tahansa voi toteuttaa lapsuuden unelmansa astronauttina olemisesta.

Haluamme kiittää Nasaa tämän hankkeen mahdollistamisesta. Nyt jokainen voi digitaalisesti kävellä avaruustutkimuksen mahdollistaneiden uraauurtavien astronauttien, tiedemiesten, insinöörien ja teknikkojen jalanjäljissä.

Lisätietoja
Tutustu Street View -näkymässä

Lähde retkelle Nasan Kennedyn avaruuskeskukseen Google Mapsissa

Tutustu muihin näkymiin Nasan Kennedyn avaruuskeskuksesta

Tutustu Street View -näkymässä