Iso valliriutta, Australia

Sukella maailman suurimpaan riuttaan

Tutustu Isoon valliriuttaan


Iso valliriutta -kokoelma kuului ensimmäisiin Google Mapsiin lisättyjen vedenalaisten panoraamakuvien ryhmään. Kyseessä oli seuraava askel tavoitteessamme tarjota kattavin, tarkin ja käyttökelpoisin maailmankartta. Näiden värikkäiden ja henkeäsalpaavien kuvien ansiosta ei tarvitse olla sukeltaja tai edes osata uida, jotta voi tutustua kuuteen valtamerten upeimmista elävistä koralliriutoista. Nyt kuka tahansa voi olla seuraava virtuaalinen Jacques Cousteau ja sukeltaa merikilpikonnien, kalojen ja paholaisrauskujen keskellä.

Tästä päivästä alkaen voit etsiä Google Mapsissa merikilpikonnan, joka uiskentelee kalaparvessa, seurata paholaisrauskua ja kokea riutan auringonlaskun aikaan. Voit myös lukea lisää riutasta World Wonders Project -verkkosivustosta, jossa on tietoja moderneista ja muinaisista maailmanperintökohteista.

Google teki yhteistyötä tieteellistä koralliriuttatutkimusta tekevän Catlin Seaview Surveyn kanssa, jotta nämä upeat kuvat olisivat miljoonien saatavilla Google Mapsin Street View -palvelussa. Catlin Seaview Survey käytti kuvauksessa erikoisvalmisteista vedenalaista SVII-kameraa. Olitpa sitten meribiologi, innokas sukeltaja tai maakrapu, nyt voit sukeltaa valtamereen Google Mapsissa.

Lisätietoja
Tutustu Street View -näkymässä

Lähde retkelle Isolle valliriutalle Google Mapsissa

Tutustu muihin näkymiin Isosta valliriutasta

Tutustu Street View -näkymässä