Miten autamme sinua välttämään huijaukset ja petokset

Kuten verkon ulkopuolella, myös internetissä toimii huijareita. Google estää useilla eri tavoilla käyttäjiä joutumasta huijausten kohteeksi.

Huonojen mainosten (ja mainostajien) estäminen

Käytäntömme määrittävät hyvin selvästi, kuka voi mainostaa Googlen työkaluilla. Olemme laatineet mainostuskäytäntömme ajatellen käyttäjien turvallisuutta ja luottamusta. Emme esimerkiksi salli vahingollisten ohjelmien tai väärennettyjen tuotteiden mainostamista tai mainoksia, joiden laskutuskäytännöt ovat epäselviä. Jos löydämme petokseen syyllistyvän mainoksen, emme pelkästään poista mainosta – estämme mainostajaa tekemästä enää koskaan yhteistyötä Googlen kanssa.

Kustannusten ilmoittaminen selvästi

Rikolliset yrittävät ansaita rahaa verkossa käyttämällä kaapattuja tietokoneita tai puhelimia maksulliseen toimintaan, jonka tuotto päätyy rikollisille. Huijari saattaa esimerkiksi luoda sovelluksen, joka saa uhrin puhelimen lähettämään tekstiviestejä tai soittamaan puheluita maksulliseen palvelunumeroon. Uhria veloitetaan viesteistä ja puheluista, ja maksu päätyy huijarille.

Android-puhelimilla näet, minkä puhelimen ominaisuuksien käyttöoikeutta sovellukset pyytävät: katso Google Playssa sovelluksen kuvauksessa Käyttöluvat. Ennen kuin lataat sovelluksen, tutustu näihin tietoihin ja päätä, haluatko ladata sovelluksen. Jos olet esimerkiksi lataamassa uutta soittoäänisovellusta, voit tarkistaa, pyytääkö se lupaa soittaa puheluita. Jos käyttöluvat vaikuttavat epäilyttäviltä, voit olla asentamatta sovellusta.

Uudemmilla Android-laitteilla ilmoitamme, jos sovellus yrittää lähettää tekstiviestin maksulliseen palvelunumeroon. Kun saat ilmoituksen, voit joko sallia tai estää viestin lähetyksen.