Googlen pyrkimyksenä on maailman tietojen järjestely ja niiden tuominen mahdollisimman monien saataville.

Yrityksemme on saanut paljon aikaan suhteellisen lyhyessä ajassa. Google perustettiin vuonna 1998, minkä jälkeen kasvoimme nopeasti yritykseksi, joka palvelee miljoonia ihmisiä ympäri maailman.

Kun Larry tapasi Sergeyn

Googlen perustajat Larry Page ja Sergey Brin tapasivat Stanfordin yliopistossa vuonna 1995. Vuoteen 1996 mennessä he olivat jo kehittäneet hakukoneen (alunperin nimeltään BackRub), joka määrittää verkkosivuston tärkeyden linkkien perusteella.

Google Inc.

Googlen perustajat Larry ja Sergey nimesivät rakentamansa hakukoneen Googleksi. Nimi leikittelee sanalla googol, matemaattisella termillä luvulle, jossa numeron 1 perässä on 100 nollaa. Google Inc. syntyy vuonna 1998, kun Sunin perustajajäsen Andy Bechtolsheim kirjoittaa 100 000 dollarin šekin yritykselle, jota ei ole vielä olemassa.

Emme ole paikalla

Ensimmäinen Google-logon muunnos esiteltiin vuonna 1998. Se kertoi kävijöille, että Googlen ylläpitäjät olivat poistuneet toimistolta Burning Man -festivaaleille Nevadaan. Nyt muunnoksia varten on perustettu oma tiimi, ja olemme julkaisseet yli 2 000 erilaista Google-logon muunnosta eri maiden aloitussivuilla.

Tee-se-itse-mainonta

Esittelimme vuonna 2000 AdWords-ohjelman, jonka avulla käyttäjät voivat luoda omia verkkomainoskampanjoitaan. Nykyään mainontaratkaisumme auttavat tuhansia yrityksiä kasvamaan ja menestymään. Valikoimaamme kuuluvat muun muassa näyttö-, mobiili- ja videomainokset sekä yksinkertaiset tekstimainokset, joista meillä on jo yli vuosikymmenen kokemus.

Gmail: tosi juttu

Julkaisimme Gmailin aprillipäivänä vuonna 2004. Sähköpostiratkaisumme sisältää nopean haun, valtavasti tallennustilaa sekä yhdistetyn viestinäkymän.

Matkalla pörssiin

Ensimmäinen yleisöantimme, 19 605 052 luokan A osaketta, julkaistiin Wall Streetillä 18. elokuuta vuonna 2004.

Sijainti, sijainti, sijainti

Hankimme digitaalisiin karttoihin erikoistuneen Keyhole-yrityksen vuonna 2004. Google Maps ja Google Earth julkaistiin vuonna 2005. Maps tarjoaa nykyään ajantasaisia liikennetietoja, reittiohjeita ja kuvia katutasosta. Earthin avulla voi tutustua myös valtameriin ja kuuhun.

Lähetä itse

Ostimme verkkovideosivusto YouTuben vuonna 2006. Tällä hetkellä sivustolle ladataan joka minuutti yli 500 tuntia materiaalia. Kissavideot, kansalaisjournalismi, politiikka ja kaksoissateenkaaret totuttelevat vieläkin muutokseen.

Pieni vihreä robotti saapuu

Gphone-huhujen velloessa vuonna 2007 julkaisimme Androidin — avoimen käyttöympäristön mobiililaitteille — sekä Open Handset Alliance -yhteistyöhankkeen.

Sarjakuvan vaikutusvalta

Google Chrome pääsi julkisuuteen päivän etuajassa, kun uutta avoimeen lähdekoodiin perustuvaa selaintamme esittelevä sarjakuva lähetettiin maailmalle tarkoitettua aikaisemmin. Virallinen julkaisupäivä oli 2.9.2008.

Pääjohtaja ja johtokunnan puheenjohtaja

Larry Page oli Googlen ensimmäinen pääjohtaja ja toimi virassa vuoteen 2001 saakka. Hän astui virkaan jälleen huhtikuussa 2011. Eric Schmidt, joka on nyt johtokunnan puheenjohtaja, hoiti pääjohtajan virkaa kymmenen vuotta.

Google+

Esittelimme kesäkuussa 2011 Google+ -projektin, jonka tarkoituksena on tuoda kasvokkaisen kanssakäymisen monipuolisuus ja rikkaus verkossa jakamiseen. Lisäksi haluamme parantaa Googlea yhdistämällä ihmiset, heidän mielenkiinnon kohteensa ja sosiaalisen kanssakäymisensä.

Googlen yksityiskohtainen historia

Faktoja Googlesta

 • Perustettu
  1998
 • Perustajat
  Larry Page ja Sergey Brin
 • Yrityksen perustaminen
  4. syyskuuta 1998
 • Ensimmäinen yleisöanti (NASDAQ)
  19. elokuuta 2004
 • Päätoimisto
  1600 Amphitheatre Parkway
  Mountain View
  CA 94043, USA