Kymmenen asiaa, joiden tiedämme olevan totta

Kirjoitimme ensimmäisen kymmenen tosiasian luettelomme, kun Google oli vasta muutaman vuoden ikäinen. Ajoittain palaamme listan pariin ja tarkistamme, pitävätkö asiat vielä paikkansa. Toivottavasti näin on – ja voitte tarkistaa, että pidämme kiinni lupauksistamme.

 1. Keskity käyttäjään ja muu seuraa perästä.

  Alusta alkaen tavoitteemme on ollut parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoaminen. Suunnitellessamme uutta internetselainta tai muokatessamme etusivumme ulkonäköä keskitymme toimimaan sinun hyväksesi, emme oman sisäisen tavoitteemme tai periaatteemme saavuttamiseksi. Etusivumme käyttöliittymä on yksinkertainen ja selkeä, ja sivut latautuvat hetkessä. Hakutulossijoituksia ei koskaan myydä kenellekään, kaikki mainonta merkitään selkeästi ja mainokset tarjoavat osuvaa sisältöä eivätkä häiritse selaamista. Lisäksi kehittämiemme uusien työkalujen ja sovelluksien tulee mielestämme toimia niin hyvin, ettei käyttäjän tarvitse miettiä, miten ne olisi voitu suunnitella paremmin.

 2. On järkevintä keskittyä tekemään yksi asia todella hyvin.

  Haku on meille pääasia. Käytössämme on yksi maailman suurimmista tutkimusryhmistä, joka on keskittynyt yksinomaan hakuongelmien ratkaisemiseen. Tiedämme siis, missä olemme hyviä ja mitä voisimme vielä parantaa. Useiden vaikeiden ongelmien parissa työskentelyn myötä olemme selvittäneet monimutkaisia ongelmia ja parannamme jatkuvasti palvelua, jonka avulla jo miljoonat ihmiset voivat löytää tietoja nopeasti ja saumattomasti. Olemme omistautuneet hakukokemuksen parantamiseen ja pystymme soveltamaan oppimaamme uusiin tuotteisiin, kuten Gmailiin ja Google Mapsiin. Pyrkimyksemme on tuoda hakupalvelu uusien käyttöalueiden ulottuville ja auttaa ihmisiä löytämään ja hyödyntämään koko ajan kasvavaa tietomäärää jokapäiväisessä elämässään.

 3. Nopea on hidasta parempi.

  Tiedämme, että aika on rahaa, joten kun etsit tietoa verkosta, haluat tietysti löytää vastauksen heti. Google haluaa toteuttaa tämän toiveen. Saatamme olla maailman ainoa yritys, jonka tavoite on saada käyttäjät poistumaan etusivultamme niin pian kuin mahdollista. Karsimalla sivuiltamme ylimääräisiä tavuja ja bittejä ja tehostamalla palvelinrakennettamme olemme rikkoneet omat nopeusennätyksemme jo moneen kertaan: likimääräinen vasteaika hakutulokseen on nykyään sekunnin murto-osa. Nopeus on avainasemassa suunnitellessamme ja julkaistessamme uusia tuotteitamme, olipa kyseessä mobiilisovellus tai Google Chrome, selain, joka on suunniteltu vastaamaan modernin internetin nopeusvaatimuksiin. Pyrimme myös lisäämään palveluidemme nopeutta jatkuvasti.

 4. Verkkodemokratia toimii.

  Google-haku toimii, koska se löytää sisällöltään hyödylliset sivustot miljoonien käyttäjien verkkosivustoihin lisäämien linkkien avulla. Arvioimme jokaisen verkkosivun merkityksen yli 200 signaalin ja useiden eri tekniikoiden avulla. Yksi näistä on patentoitu PageRank™-algoritmimme, joka analysoi, mitkä sivustot muut verkkosivut ovat ”äänestäneet” parhaiksi tietolähteiksi. Kun verkko laajenee, tämän lähestymistavan merkitys kasvaa entisestään, koska jokainen uusi sivusto on uusi tiedonlähde ja uusi ”äänestäjä”. Olemme myös aktiivisesti mukana avoimen lähdekoodin ohjelmistojen kehityksessä, jossa innovaatio on ohjelmoijien yhteistyön tulosta.

 5. Vastauksia ei tarvitse etsiä työpöydän äärellä.

  Maailma on mobiilimpi päivä päivältä: ihmiset haluavat käyttää tietoja aina tarvittaessa, missä ikinä he liikkuvatkin. Julkaisemme uusia tekniikoita ja tarjoamme uusia mobiilipalveluratkaisuja, joiden avulla ihmiset kaikkialla maailmassa voivat suorittaa puhelimillaan erilaisia tehtäviä sähköpostin lukemisesta kalenteritapahtumien tarkistamiseen ja videoiden katseluun, puhumattakaan kaikista eri tavoista, joilla Google-hakua voi käyttää puhelimen avulla. Pyrimme lisäksi edistämään kaikkia mobiililaitteiden käyttäjiä hyödyttävää innovaatiota Androidin, ilmaisen avoimen lähdekoodin mobiilikäyttöympäristön, avulla. Android tuo internetin avoimuuden mobiilimaailmaan. Se tarjoaa kuluttajille enemmän valinnanvaraa sekä innovatiivisia mobiilikokemuksia ja myös avaa liiketoimintamahdollisuuksia operaattoreille, valmistajille ja kehittäjille.

 6. Rahaa voi tehdä myös olematta pahis.

  Google on yritys. Tuottomme muodostuvat yrityksille tarjoamastamme hakutekniikasta sekä sivustossamme ja muissa verkkosivustoissa näkyvien mainosten myynnistä. Sadattuhannet mainostajat ympäri maailmaa mainostavat tuotteitaan AdWordsin avulla ja sadattuhannet julkaisijat tarjoavat sivustonsa sisältöön liittyviä mainoksia AdSense-ohjelmamme avulla. Varmistaaksemme, että palvelemme kaikkia käyttäjiämme (olivatpa he mainostajia tai eivät), olemme laatineet mainosohjelmiamme ja käytäntöjämme koskevat ohjeet:

  • Tulossivuillamme näytetään vain aiheeseen liittyviä mainoksia. Mielestämme mainokset voivat välittää tärkeää tietoa vain, jos ne liittyvät haettavaan aiheeseen. Joidenkin hakujen yhteydessä ei siis välttämättä näytetä laisinkaan mainoksia.

  • Mainonta voi mielestämme olla yhtä aikaa tehokasta ja yksinkertaista. Emme hyväksy ponnahdusmainoksia, jotka tulevat pyytämäsi sisällön tielle. Huomasimme, että käyttäjää itseään koskevien tekstimainoksien klikkaussuhde on paljon korkeampi kuin satunnaisten mainosten. Kaikki mainostajat koosta riippumatta voivat hyödyntää kohdistettua mainostamista.

  • Googlessa näkyvät mainokset merkitään aina selvästi mainoslinkeiksi (Sponsoroitu linkki), jotta ne eivät vaaranna hakutulosten eheyttä. Emme koskaan muokkaa sijoituksia siirtääksemme yhteistyökumppaneitamme korkeammalle hakutuloksissa, eikä korkeampia PageRank-sijoituksia voi ostaa. Käyttäjämme luottavat puolueettomuuteemme, emmekä aio pettää heidän luottamustaan hetkellisen tuotontavoittelun vuoksi.

 7. Informaation määrä kasvaa jatkuvasti.

  Indeksoituamme enemmän internetin HTML-sivuja kuin mikään muu hakupalvelu suunnittelijamme suuntasivat huomionsa kohti tietoa, joka ei ole yhtä helposti saatavilla. Joskus kyse oli ainoastaan uusien tietokantojen integroinnista esimerkiksi puhelinnumeroiden tai osoite- ja yritystietojen liittämiseksi hakuun. Toisinaan tarvittiin enemmän kekseliäisyyttä, kuten laajentaessamme haun kattamaan uutisarkistoja, patentteja, akateemisia julkaisuja, miljardeja kuvia ja miljoonia kirjoja. Tutkijamme työskentelevät edelleen tavoitteenaan tuoda kaikki maailman tiedot vastauksia etsivien ihmisten saataville.

 8. Informaation tarve ylittää kaikki rajat.

  Yrityksemme perustettiin Kaliforniassa, mutta missiomme on helpottaa tiedonsaantia kaikkialla maailmassa ja jokaisella kielellä. Tätä tavoitetta varten olemme perustaneet toimipaikkoja yli 60 maahan ja ylläpidämme yli 180:tä verkkotunnusta. Yli puolet hakutuloksistamme näytetään Yhdysvaltojen ulkopuolelle. Googlen hakukäyttöliittymä on saatavilla yli 130 kielellä. Lisäksi käyttäjät voivat rajata hakutulokset vain omalla kielellään kirjoitettuun sisältöön. Pyrimme tarjoamaan myös muut tuotteemme ja sovelluksemme mahdollisimman monella kielellä sekä helpottamaan käyttöä kaikille. Käännöstyökalujemme avulla käyttäjät voivat lukea vieraalla kielellä kirjoitettua sisältöä maailman toiselta laidalta. Näiden työkalujen ja vapaaehtoisten kääntäjien avulla voimme tarjota monipuolisempia ja laadukkaampia palveluita aina maailman kaukaisimpiin kolkkiin saakka.

 9. Voit olla vakavasti otettava ilman pukuakin.

  Googlen perustajat rakensivat yrityksen yhden ajatuksen ympärille: työn tulee olla haastavaa, ja haasteista tulee nauttia. Mielestämme oikean yrityskulttuurin myötä saadaan varmemmin aikaan hienoja ja luovia ratkaisuja – emmekä tarkoita kulttuurilla vain laavalamppuja ja kumipalloja. Yleiseen menestykseemme vaikuttavat suurelta osin tiimien yhteiset saavutukset ja ylpeys yksilösuorituksista. Arvostamme suuresti työntekijöitämme – energisiä ja intohimoisia erilaisia ihmisiä, jotka suhtautuvat luovasti niin työhön, huviin kuin elämään yleensäkin. Ilmapiirimme on rento, mutta kun uusia ideoita keksitään kahvilan jonossa, tiimikokouksessa tai kuntosalilla, ne jaetaan, niitä testataan ja ne toteutetaan salamannopeasti – saattavathan ne muodostaa pohjan uudelle tuotteelle, joka tulee koko maailman käyttöön.

 10. Hyvä ei ole riittävän hyvä.

  Mielestämme se, että on hyvä jossakin, on alku eikä päämäärä. Asetamme itsellemme tietoisesti tavoitteita, joihin emme vielä yllä, koska niihin pyrkiessämme pääsemme pidemmälle kuin odotimmekaan. Kekseliäisyyden ja toiston kautta pyrimme parantamaan toimivia tuotteita yllättävillä tavoilla. Esimerkiksi eräs insinöörimme huomasi haun toimivan hyvin oikein kirjoitetuilla sanoilla ja alkoi miettiä, kuinka kirjoitusvirheet muuttavat asiaa. Tämän seurauksena hän loi intuitiivisen ja hyödyllisemmän oikeinkirjoituksen tarkistussovelluksen.

  Vaikka et tietäisikään tarkalleen mitä etsit, vastauksen löytäminen verkosta on meidän ongelmamme, ei sinun. Yritämme ennakoida maailmanlaajuisen käyttäjäkuntamme toiveita ja tarjota heille entistä parempia tuotteita ja palveluita. Kun julkaisimme Gmailin, se tarjosi enemmän tallennustilaa kuin mikään muu sähköpostipalvelu. Jälkikäteen ajateltuna tallennustilan tarjoaminen tuntuu itsestäänselvältä, mutta vain sen takia, että nykyään sähköpostipalveluilta vaaditaan enemmän tallennustilaa. Juuri tällaisia muutoksia haluamme tehdä tulevaisuudessakin ja etsimme jatkuvasti uusia alueita, joita voimme muuttaa parempaan suuntaan. Voidaankin sanoa, että tyytymättömyys asioiden nykytilaan ajaa meitä eteenpäin kaikilla osa-alueilla.

Tietosuoja

Tietosuojakäytäntömme, suojatyökaluja sekä lisätietoa tietojesi hallinnoimisesta Googlessa.

Lisää

Tietoturva

Tietoturvakäytäntömme ja uhkista ilmoittaminen.

Lisää

Ohjelmistoperiaatteet

Kantamme vilpillisiin internetohjelmistoihin.

Lisää

Ei-toivottujen ohjelmistojen käytäntö

Käyttäjälähtöisten verkko-ohjelmistojen vaatimukset.

Lisää

Tuotantoketju

Sitoutumisemme vastuulliseen tuotantoon.

Lisää