Hamina, Suomi

 • Tervetuloa

  Paperitehtaasta palvelinkeskukseksi

  Google osti maaliskuussa 2009 Summan tehtaan Stora Ensolta muuttaakseen sen palvelinkeskukseksi. Hankkeen ensimmäinen vaihe valmistui syyskuussa 2011, ja Googlen alkuinvestointi siihen oli 200 miljoonaa euroa. Ensimmäisen vaiheen rakentamiseen osallistui yli 2 000 henkilöä 50 eri yrityksestä, myös monista paikallisista suomalaisyrityksistä.

  Olemme jatkaneet investointeja Haminaan myös sen jälkeen. Suunnitelmissa on vielä 600 miljoonan euron investointi vuonna 2020, jolloin Googlen kokonaisinvestoinnin arvo nousee 2 miljardiin euroon. Investointimme tukee keskimäärin 4 300:aa työpaikkaa Suomessa vuosittain.

  Haminan palvelinkeskus edistää merkittävästi alueen taloudellista kasvua ja mahdollisuuksia. Lisäksi se toimii esimerkkinä kestävän kehityksen mukaisesta toiminnasta ja energiatehokkuudesta kaikille palvelinkeskuksillemme. Teknologisesti kehittynyt jäähdytysjärjestelmämme on lajissaan ensimmäinen koko maailmassa. Se hyödyntää Suomenlahden merivettä ja pienentää siten energiankulutusta.

  Olemme ylpeitä Haminan palvelinkeskuksestamme ja osallisuudesta paikallisessa yhteisössä.

  Mistä saan lisätietoja?

  Yhteisöön liittyviä kysymyksiä voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen
  googlehaminadc@google.com.

  Mediatiedustelut voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen
  press@google.com.

  Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin on UKK-sivuilla.

  Aiheeseen liittyvät sivustot

  Tarinoita Suomesta

  Katso, miksi yhteisön jäsenten mielestä Googlen tulo alueelle on hyvä asia.

  Taika pilven taustalla

  Katso, miten Googlen palvelinkeskukset ylläpitävät internetiä ja tukevat paikallisyhteisöjä.

  Taloudellinen vaikutusraportti

  Lue, miten Googlen palvelinkeskukset tukevat taloutta.

 • Keskuksessa työskentely

  MEILLÄ ON AVOIMIA TYÖPAIKKOJA!

  Google rekrytoi päteviä työntekijöitä eri puolilta maailmaa. Meille on tärkeää palkata työntekijöitä ennen kaikkea paikallisyhteisöistä, jos vain mahdollista, sillä se on oikeudenmukaista ja hyväksi liiketoiminnalle.

  Pyrimme myös käyttämään paikallisia alihankkijoita aina mahdollisuuksien mukaan. Jos olet alihankkija tai muuten kiinnostunut tarjoamaan palveluja Googlelle, katso lisätietoja toimittajien ohjesivulta.

  Etsi avoimia työpaikkoja palvelinkeskuksestamme
  Nainen palvelinkeskuksessa

  Elämää Googlen palvelinkeskuksissa

  Palvelinkeskuksissamme käytettävä teknologia on uraauurtavaa, mutta niissä työskentelevät ihmiset ovat vielä upeampia.

  TUTUSTU TEKNOLOGIAMME TAKANA OLEVIIN UPEISIIN IHMISIIN
 • Yhteisö
  • Tietoja yhteisöstä

   Yhteisössä

   Google on sitoutunut toimimaan positiivisesti kaikissa yhteisöissään eri puolilla maailmaa. Myöntämällä avustuksia sekä osallistumalla työkalujamme ja asiantuntemustamme hyödyntäviin paikallisiin hankkeisiin autamme yrityksiä, oppilaitoksia, yhteisöjen yhteistyöhankkeita, järjestöjä sekä yksityishenkilöitä luomaan ja menestymään kestävässä, tietopohjaisessa taloudessa.
  • Oppilaitoshankkeet

   Oppilaitoshankkeet

   Jotta pystyisimme tavoitteemme mukaan rekrytoimaan paikallisia työntekijöitä, teemme yhteistyötä paikallisten koulujen, oppilaitosten ja yliopistojen kanssa ja autamme niitä kehittämään sekä laajentamaan tekniikan opetusohjelmia. Näin pyrimme tukemaan työuraansa aloittavia, uudelleenkouluttautuvia ja urallaan eteneviä yhteisön jäseniä. Haluamme osaltamme edistää teknologian kehittämiseen osallistumista ja sen tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämistä, lisätä yhteisön tietämystä ja tukea alueella toimivia mahdollisia työnantajia.
  • Yhteisössä

   Kumppanuudet ja tapahtumat

   Etsimme jatkuvasti Googlen työntekijöille tilaisuuksia jakaa aikaansa ja asiantuntemustaan paikallisille yhteisöille. Googlen kasvaessa myös yhteisömme kasvavat. Myös Haminan yhteisön jäsenillä on tarinoita kerrottavanaan. Katso ja kuuntele Haminan yhteisömme jäsenten tarinoita.
  • Yhteisön avustukset

   Yhteisön avustukset

   Googlen yhteisöavustusten suuruus on 10 000–50 000 €, ja ne on tarkoitettu yleishyödyllisille järjestöille sekä tietyille julkisen sektorin organisaatioille. Voittoa tavoittelevia yrityksiä ei hyväksytä avustusten saajiksi. Ehdotuksia arvioitaessa huomioidaan niiden vaikutus palvelinkeskuksen yhteisöön ja lähialueisiin, resurssien mitattavissa oleva vaikutus tavoitteen saavuttamiseen, yhteistyö muiden organisaatioiden kanssa, mahdollisuus hyödyntää yhteisön muita resursseja ja Googlen luontoismuotoisten avustusten tai vapaaehtoistyöntekijöiden käyttö vaikutusten maksimoimiseksi.

   Lue lisää Data Center Community Grants ‑ohjelmastamme, kelpoisuusehdoista ja ohjelmaan hakemisesta.