Hamina, Suomi

 • Tervetuloa

  Paperitehtaasta palvelinkeskukseksi

  Google osti maaliskuussa 2009 Summan tehtaan Stora Ensolta muuttaakseen sen palvelinkeskukseksi. Hankkeen ensimmäinen vaihe valmistui syyskuussa 2011, ja Googlen alkuinvestointi siihen oli 200 miljoonaa euroa. Ensimmäisen vaiheen rakentamiseen osallistui yli 2 000 henkilöä 50 eri yrityksestä – myös monista paikallisista suomalaisyrityksistä. Vuodesta 2009 laskien olemme investoineet Haminan palvelinkeskukseen ja sen verkkoinfrastruktuuriin 1,2 miljardia euroa.

  Tahdomme olla tärkeä taloudellisen kasvun ja uusien mahdollisuuksien tukija, ja pyrimme tukemaan kehitystä vastuullisesti. Google on toiminut hiilineutraalisti jo kymmenen vuotta. Se on kuitenkin vasta alkua. Tavoitteemme on käyttää kaikessa liiketoiminnassamme pelkästään hiilivapaata energiaa vuoteen 2030 mennessä. Haminassa sijaitseva palvelinkeskuksemme on tavoitteen kannalta keskeisessä asemassa, ja jatkamme vastuullisuuteen ja energiatehokkuuteen liittyvää innovointia ja parannustoimintaa hellittämättä. Hyvä esimerkki toimistamme on ainutlaatuinen, teknisesti edistyksellinen ja energiankulutusta pienentävä jäähdytysjärjestelmä, jossa käytetään Suomenlahdesta saatavaa merivettä.

  Haminasta on tullut Googlelle hyvä koti, ja meille on ilo olla osa paikallista yhteisöä.

  Mistä saan lisätietoja?

  Yhteisöön liittyviä kysymyksiä voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen
  googlehaminadc@google.com.

  Mediatiedustelut voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen
  press@google.com.

  Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin on UKK-sivuilla.

  Aiheeseen liittyvät sivustot

  Kestävä kehitys

  Lue lisää Googlen ympäristöhankkeista ja tavoitteestamme käyttää kaikkialla pelkästään hiilivapaata energiaa vuoteen 2030 mennessä.

  Podcast: Where the Internet Lives

  Kuuntele palvelinkeskusten kiehtovasta maailmasta kertovaa podcastia ja tutustu teknologiaan, ihmisiin ja paikkoihin internetin takana.

  Tarinoita Suomesta

  Katso, miksi yhteisön jäsenten mielestä Googlen tulo alueelle on hyvä asia.

  Taika pilven taustalla

  Katso, miten Googlen palvelinkeskukset pitävät internetin toiminnassa ja tukevat paikallisyhteisöjä.

  Juhlistamme kymmentä vuotta Haminassa

  Katso, miten Googlesta on kymmenessä vuodessa tullut osa Haminaa ja Haminasta osa Googlea.

  Taloudellinen vaikutusraportti

  Lue, miten Googlen palvelinkeskukset tukevat taloutta.

 • Keskuksessa työskentely

  MEILLÄ ON AVOIMIA TYÖPAIKKOJA!

  Google rekrytoi päteviä työntekijöitä eri puolilta maailmaa. Meille on tärkeää palkata työntekijöitä ennen kaikkea paikallisyhteisöistä, jos vain mahdollista, sillä se on oikeudenmukaista ja hyväksi liiketoiminnalle.

  Pyrimme myös käyttämään paikallisia alihankkijoita aina mahdollisuuksien mukaan. Jos olet alihankkija tai muuten kiinnostunut tarjoamaan palveluja Googlelle, katso lisätietoja toimittajien ohjesivulta.

  Etsi avoimia työpaikkoja palvelinkeskuksestamme
  Nainen palvelinkeskuksessa

  Elämää Googlen palvelinkeskuksissa

  Palvelinkeskuksissamme käytettävä teknologia on uraauurtavaa, mutta niissä työskentelevät ihmiset ovat vielä upeampia.

  TUTUSTU TEKNOLOGIAMME TAKANA OLEVIIN UPEISIIN IHMISIIN
 • Yhteisö
  • Tietoja yhteisöstä

   Yhteisössä

   Google on sitoutunut toimimaan positiivisesti kaikissa yhteisöissään eri puolilla maailmaa. Myönnämme esimerkiksi avustuksia ja tarjoamme työkalujamme ja osaamistamme paikallishankkeisiin. Näin autamme yrityksiä, oppilaitoksia, järjestöjä sekä yksityishenkilöitä menestymään kestävässä, tietopohjaisessa taloudessa.
  • Oppilaitoshankkeet

   Oppilaitoshankkeet

   Jotta pystyisimme tavoitteemme mukaan rekrytoimaan paikallisia työntekijöitä, autamme paikallisia kouluja, oppilaitoksia ja yliopistoja kehittämään sekä laajentamaan tekniikan opetusohjelmia. Näin pyrimme tukemaan työuraansa aloittelevia, uudelleenkouluttautuvia ja urallaan eteneviä yhteisön jäseniä. Haluamme osaltamme tukea teknologian ja sen tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämistä, jakaa tietoa yhteisölle sekä tukea alueella toimivia mahdollisia työnantajia.
  • Yhteisössä

   Kumppanuudet ja tapahtumat

   Etsimme jatkuvasti Googlen työntekijöille tilaisuuksia jakaa aikaansa ja asiantuntemustaan paikallisille yhteisöille. Googlen kasvaessa myös yhteisömme kasvavat. Myös Haminan yhteisön jäsenillä on tarinoita kerrottavanaan. Katso ja kuuntele Haminan yhteisömme jäsenten tarinoita.
  • Yhteisön avustukset

   Yhteisöavustukset

   Googlen yhteisöavustusohjelman tarkoitus on tukea organisaatioita ja hankkeita, jotka keskittyvät meille tärkeisiin asioihin, kuten koulutukseen, kestävyyteen, internetin ja teknologian saatavuuteen, taloudelliseen kasvuun, terveyteen sekä tieteeseen ja taiteeseen.

   Lue lisää Data Center Community Grants ‑ohjelmastamme, kelpoisuusehdoista ja ohjelmaan hakemisesta.