Venetsia

Veden päälle rakennettu kaupunki

Venetsia ei tunnu todelliselta, vaan pikemminkin koristeellisilta elokuvalavasteilta, jotka riippuvat vetten yllä.

Frida Giannini

Lähde matkalle

Tervetuloa Venetsiaan, tuohon veden päälle rakennettuun italialaiskaupunkiin. Kulje kanavissa ja kaduilla, astu veneeseen, ylitä siltoja ja suunnittele oma seikkailusi yhdessä maailman ainutlaatuisimmista kaupungeista.

Palaa ajassa taaksepäin

Tutustu Venetsian historian käännekohtiin ja näe, miten kaupunki on muuttunut vuosisatojen aikana.

Katso, miltä se näyttää tällä hetkellä:Google Maps

Dogen palatsi, 1340

Venetsian dogen virka-asuntona toimineen rakennuksen rakennustyöt alkoivat vuonna 1340. Rakennusta laajennettiin vuonna 1424, jotta sen julkisivut aukeaisivat kohti Pyhän Markuksen torin pienempää aukiota. Palatsissa oli asuintiloja, liikehuoneistoja ja vanha vankila. Vankila siirrettiin myöhemmin pois palatsista, mutta Huokausten silta yhdistää ne edelleen.

Teatro La Fenice, 1792

Tämä teatteri valmistui alun perin vuonna 1792. Se on palanut ja rakennettu uudelleen niin monta kertaa, että on saanut Feeniksiä tarkoittavan lempinimensä kyvystään nousta tuhkasta. Monet kuuluisat oopperat ovat saaneet kantaesityksensä täällä, esimerkiksi La traviata ja La bohème.

Rialton silta, 1591

Rialton silta on Venetsian vanhin silta, ja se oli ensimmäinen Canal Granden ylittänyt rakennelma. Nykyinen kivisilta valmistui vuonna 1591, mutta paikalla oli silta jo vuonna 1181.

Frarin kirkko, 1396

Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari tunnetaan tiilijulkisivustaan, korkeasta kellotornistaan sekä sen sisälle kätkeytyvistä renessanssiajan mestariteoksista. Se on myös 1500-luvulla eläneen kuuluisan venetsialaismaalari Titianin (tunnetaan myös nimellä Tizian) viimeinen leposija.

Venetsian arsenaali, 1104

Venetsian tasavallan ajoilta peräisin oleva telakka- ja asevarastorakennelma oli aikoinaan valtava hanke. Siellä rakennetut sota- ja kauppalaivat olivat Venetsian vaurauden ja vallan kulmakivi vuosisatojen ajan.

Pyhän Markuksen tori, 800-luku

Piazza San Marco (Pyhän Markuksen tori) on kenties Venetsian kuuluisin paikka, ja se on pitkään ollut kaupungin seuraelämän keskus. Sinne on keräännytty jo 800-luvulla, kun paikalle rakennettiin ensimmäinen kirkko. Sekä paikalliset että turistit tulevat edelleen Piazzalle nauttimaan kahvikupillisesta sekä näkymästä kohti Pyhän Markuksen kirkkoa, kellotornia ja Dogen palatsia.

Huokausten silta, 1602

Vuonna 1602 rakennettua valkoista kalkkikivisiltaa käytettiin vankien kuljettamiseen Dogen palatsin kuulusteluhuoneista selleihin. Paikka sai surumielisen nimensä siitä, että vankien tiedettiin huokaisseen luodessaan viimeisen silmäyksen Venetsiaan sillan ikkunoista.

San Giorgio Maggioren kirkko

San Giorgio Maggioren saarella sijaitseva kuuluisa italialainen barokkikirkko on Pyhän Markuksen toria vastapäätä kanavan toisella puolella. Aiemmin saari oli roomalaisten miehittämä ja 900-luvulla sinne rakennettiin benediktiiniluostari.

Kuljeskele kaupungissa

Miten liikkua kaupungissa, jossa ei ole autoja? Tutustu eri tapoihin liikkua Venetsian saaristossa.

Lähde kierrokselle

Näe Venetsia taiteilijoiden silmin tutustumalla paikkoihin, jotka olivat inspiraationa kuuluisille Google Cultural Institutessa nähtävillä oleville taideteoksille.

Eksy mielenkiintoisiin paikkoihin

Kuljeskele Venetsian kaduilla ja kanaaleissa Street View'n seurassa ja katso, mitä kohtaat.

Pidän

seikkailusta

Valmistaudu viettämään päivä Venetsiassa. Tutustu kuuluisiin nähtävyyksiin ja erinomaisiin ravintoloihin unohtamatta hyppysellistä seikkailua. Käymäsi paikat lisätään lopuksi kartalle, jonka saat omaksi.

Pidän

historiasta

Valmistaudu viettämään päivä Venetsiassa. Tutustu kuuluisiin nähtävyyksiin ja erinomaisiin ravintoloihin, joilla on värikäs historia. Käymäsi paikat lisätään lopuksi kartalle, jonka saat omaksi.

Pidän

romantiikasta

Valmistaudu viettämään päivä Venetsiassa. Tutustu kuuluisiin nähtävyyksiin ja erinomaisiin ravintoloihin, jotka huokuvat romantiikkaa. Käymäsi paikat lisätään lopuksi kartalle, jonka saat omaksi.
Kokeile toista seikkailua