Gizan pyramidit

Käy viimeisessä säilyneessä antiikin ihmeessä

Matkaa ajassa taaksepäin


Egyptiläiset rakensivat pyramidit hautakammioiksi kuninkailleen muinaisen Memfisin kaupungin ulkopuolelle. Nämä lähes 5 000 vuotta vanhat monumentit ovat edelleen olemassa Gizan kaupungissa. Zoomaa ja tutustu pyramideihin lähemmin.

Jättiläistä rakentamassa:
Kheopsin pyramidi


IKÄ

4 500

KIVENLOHKAREITA

2 300 000

RAKENNUSAIKA VUOSINA

20

Kiertele Gizan pyramideilla


Käy omatoimisella kierroksella Gizan pyramidialueella ja tutustu yhteen maailman kuuluisimmista arkeologisista alueista.

Muinainen perintö säilyy


Gizan pyramidit rakennettiin kestämään ikuisesti. Toistaiseksi tavoitteessa on onnistuttu, ja Kheopsin pyramidi on maailman seitsemästä ihmeestä ainoa jäljellä oleva.

Rakennelmien arkkitehtuuri on niin poikkeuksellista, että historioitsijat eivät vieläkään tarkalleen tiedä, miten muinaiset egyptiläiset rakensivat ne ilman nykyaikaisia insinööritaitoja. Pyramidien rakentajien nerokkuudesta kertoo se, että ne ovat edelleen pystyssä oltuaan 4 500 vuotta luonnonvoimien armoilla. Näissä monumenteissa säilyy muinaisen Egyptin perintö.

Street View'n ansiosta pyramidit on nyt tallennettu jälkipolville aivan uudella tavalla. Olitpa sitten kotona, töissä tai koulussa, voit sormea tai hiirtä käyttämällä katsella 360 asteen näkymiä ja tutustua muinaiseen tekniikkaan modernin tekniikan avulla.

Street View'ssa voit käydä myös muissa egyptiläisissä kohteissa, kuten Sakkaran hauta-alueella, Qaitbayn linnoituksessa, Kairon linnoituksessa, Pyhän Neitsyt Marian kirkossa ja Abu Menan raunioilla.

Katsele panoraamoja pyramideista


Matkaa ajassa taaksepäin ja kuljeskele Gizan pyramideilla – nyt Street View'ssa.