Samburu
National Reserve,
Kenia

Tutustu elefanttien elinympäristöön niitä suojelevan organisaation kanssa

Matka Kenian tasangoille


Kenian Ewaso Ng'iro -joen rannalla Mount Kenya -vuoren pohjoispuolella sijaitsee Samburu National Reserve -suojelualue. Save the Elephants -järjestö on tutkinut tämän alueen elefantteja yli 20 vuoden ajan. Tutustu Samburun maisemiin, asukkaisiin ja villieläimiin.

Elefanttien ymmärtäminen ja suojelu


Yksilöllisesti tunnistettavissa olevia elefantteja

1 450

Kirjattuja kenttähavaintoja

20 655

GPS-seurantatunteja

845 000

Tutustu Samburun elefanttiperheisiin


Perherakenne on äärimmäisen tärkeä elefanteille, ja perheyhteisön säilyminen on elintärkeä edellytys terveen elefanttikannan säilymiselle. Save the Elephants on tunnistanut yli 70 elefanttiperhettä Samburussa ja seurannut niitä. Vietä hieman aikaa heidän kanssaan.

Viesti
Iain Douglas-Hamiltonilta


Astuin uuteen ihmeelliseen maailmaan 50 vuotta sitten, kun aloin tutkia Tansanian Lake Manyara -järven läheisyydessä asustelevia elefantteja. Elämäni mullistui täysin näiden mahtavien luontokappaleiden myötä, ja olin myös erittäin vaikuttunut niiden upeista elinympäristöistä: tiheistä metsistä, suurista tasangoista, järvistä, kiemurtelevista joista, tulivuorista ja jähmettyneistä laavavirroista sekä maisemista, jotka vaihtuvat viidakosta aavikoksi ja korkealle kohoaviksi vuoristoiksi.

Samburu on eräs näistä ympäristöistä, ja minulle se on kaikkein tärkein, koska kutsun sitä kodikseni. Olen innoissani, kun saan jakaa rakastamani paikan Street View'ssa ja päästää eri puolilla maailmaa asuvat ihmiset kiertelemään elefanttien elinympäristössä digimaailman välityksellä. Toivomme, että tutustuttuasi tähän alueeseen Google Mapsissa ja Google Earthissa saat elefanteista entistä syvemmän käsityksen, joka saa sinutkin jatkossa ajamaan elefanttien asiaa.

Elefantit ja monet muut villieläimet tarvitsevat apuamme. Meidän on annettava luonnon koko komeudelle mahdollisuus selvitä rinnallamme. Toimme Samburun elefantit verkkoon, jotta ihmiset voivat "tavata" ne ja kokea niiden elinympäristön kauneuden. Lisäksi tavoitteena on saada ihmiset ymmärtämään, kuinka akuutisti elefantit tarvitsevat suojelua. Mitä paremmin ymmärrämme luonnon asukkaita, sitä paremmin voimme auttaa niitä selviytymään ja kukoistamaan tällä planeetalla. Liity mukaan suojelemaan Afrikan elefantteja.

– Iain Douglas-Hamilton, FT, Brittiläisen imperiumin komentaja (CBE)
Perustaja, Save the Elephants
15. syyskuuta 2015

Vietä aikaa Save the Elephants -järjestön kanssa


STE tekee tutkimuksia niin ilmasta käsin kuin GPS-pantojen avulla. Se on eräs maailman johtavista elefantteja tutkivista organisaatioista. Tutustu ahkeriin tutkijoihin ja elefanttien suojelijoihin, jotka ovat omistaneet elämänsä elefanttien tulevaisuuden turvaamiselle.

Lisätietoja

Save the Elephants

Save the Elephants on omistautunut turvaamaan elefanttien tulevaisuutta, varjelemaan elefanttien elinympäristöjen ekologista koskemattomuutta, edistämään ihmisten tietämystä elefanttien älykkyydestä ja monimuotoisesta maailmasta sekä kehittämään suvaitsevaa suhdetta näiden kahden lajin välille.
savetheelephants.org

David Sheldrick Wildlife Trust

David Sheldrick Wildlife Trust syntyi aikoinaan yhden ihmisen kiinnostuksesta Keniaa ja sen luontoa kohtaan. Tänä päivänä se on maailman menestynein orpojen elefanttien suojeluun ja kuntouttamiseen keskittyvä ohjelma ja eräs Itä-Afrikan uraauurtavimmista luonnon ja elinympäristöjen suojelujärjestöistä. sheldrickwildlifetrust.org

Lewa Wildlife Conservancy

Lewa Wildlife Conservancy on yhteisöjen suojelun innoittajana ja mallina toimiva palkittu järjestö, joka on valittu UNESCOn maailmanperintökohteeksi ja joka on päässyt Maailman luonnonsuojeluliiton (IUCN:n) onnistuneesti suojeltujen alueiden vihreälle listalle. Lewa on luonnonsuojelun, kestävän kehityksen ja vastuullisen turismin keskeinen toimija Pohjois-Keniassa. lewa.org


Samburun piirikunnanhallitus

Samburun alueella on ollut asutusta aina ihmiskunnan syntyajoista lähtien, ja paikallinen hallitus pyrkii parantamaan alueen oloja ihmisten, eläinten ja maantieteellisen ympäristön hyväksi. Samburun hallituksella on talouteen, infrastruktuuriin, koulutukseen ja luonnonsuojeluun liittyviä projekteja, ja se pyrkii parantamaan alueen lähestyttävyyttä ja turvallisuutta. samburu.go.ke

Kenya Wildlife Service

KWS:n tavoitteena on suojella maapallon viimeisiä suuria ja upeita lajeja ja paikkoja. Järjestö pyrkii suojelemaan ja hoitamaan Kenian luontoa ja asukkaita sekä edistämään luonnon ja asukkaiden oloja. Järjestö harjoittaa myös muuta yleishyödyllistä toimintaa jälkipolvien hyväksi yhteistyössä eri tahojen kanssa.
kws.go.ke

Google Earth -hyväntekeväisyys

Google Earth -hyväntekeväisyys -ohjelman tarkoituksena on auttaa erityisesti voittoa tavoittelemattomia ja julkisia hyväntekeväisyysorganisaatioita hyödyntämään Google Earthia ja Mapsia tekemänsä tärkeän työn kuvaamisessa ja puoltamisessa. Earth-hyväntekeväisyyden projektit keskittyvät muun muassa ympäristöön, kulttuuriomaisuuden säilyttämiseen ja humanitaariseen työhön. google.com/earth/outreach